Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevă, bătută de profesor până a făcut pe ea. Dascălul a recunoscut totul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Caz şocant într-o localitate din Bistriţa-Năsăud.

Un învăţător de 64 de ani, înfuriat că o fetiţă de clasa a patra nu a ştiut să rezolve un exerciţiu la matematică, a bătut-o cu arătătorul de lemn peste spate şi peste picioare, până biata copila a făcut pe ea. Inspectoratul Școlar anchetează incidentul violent şi umilitor, iar poliţiştii au deschis un dosar penal.

Fetiţa de 11 ani din Bistriţa Bârgăului a fost scoasă în faţa clasei pentru a rezolva o scădere. Copila povesteşte că s-a speriat din cauza tonului ridicat al învăţătorului şi nu a putut scoate un cuvânt. Asta l-a înfuriat şi mai tare pe bărbat, care a prins să o lovească cu arătătorul din lemn pe spate şi pe picioare, spun părinţii fetei.

Revoltaţi, aceştia au depus plângere la poliţie. Dascălul, pensionar de 3 ani, fusese rechemat în învăţământ pentru că nu avea cine să le predea copiilor. În fata acuzaţiilor, îşi recunoaşte faptele, iar superiorii lui vor să îl excludă din sistem.

Eleva a fost scoasă la tablă de învăţător, însă nimeni nu a bănuit că tăcerea ei îl va provoca pe dascăl la o asemenea lecţie de cruzime. Copila a fost lovită cu arătătorul, până s-a scăpat pe ea.

Citește și
fata plangand
Despăgubiri record pentru o elevă din Bacău umilită și șantajată online de un adolescent

Mama fetiței: ”Mi-a arătat băţul şi după ce mi-a arătat băţul, a prins a da şi, pentru că n-am scris un exerciţiu, a zis către mine ”scrie” şi a dat, ”scrie” şi a dat şi zic cum. Normal că dacă răcnea, fata s-a blocat.”

Pus în fata acuzaţiilor, dascălul recunoaşte că şi-a ieşit din fire:

Dumitru Dragota, învățător: "La o lecţie de recapitulare, nu a vrut să vorbească o elevă deloc şi m-am înfuriat puţin şi asta a fost tot. Eu voiam să avansez, urma să vină evaluarea şi era un exerciţiu, nu greu. Eu îi arătam cu băţul, împrumută-te, fă aia, fă aia, aşa s-a întâmplat."

Şi Inspectoratul Școlar a declanşat o investigaţie:

Camelia Tabăra, inspector şcolar general ISJ Bistrița-Năsăud: "Urgent convoacă consiliul de administraţie şi se propune scoaterea afară din învăţământ a domnului învăţător, care are statulul de profesor asociat. Este inadminisbil copiii să nu fie cu o stare de confort, bucuroşi, fericiţi că vin la şcoală, mai mult decât atât, cu violențe fizice, nu se tolerează aşa ceva, nu se iartă."

Dascălul este vizat şi de o anchetă a poliţiei.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: "Fiica ei, elev[ în clasa a patra, ar fi fost agresata fizic de către învăţătorul acesteia. În cauză s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă."

Învăţătorul lucrează de 46 de ani în învăţământ. S-a pensionat în urmă cu 3 ani, însă după un an de pauză s-a întors la catedră din cauză că nu era disponibil un alt învăţător.

Viorel Popandron, Directorul Şcolii generale Bistriţa Bârgăului: ”A fost alegerea părinţilor. Părinţii sunt foarte mulţumiţi de el. Dânsul probabil nu va mai preda în învăţământ, probabil după asta se va retrage singur, asta a fost cam sfârşitul carierei dânsului în învăţământ."

Fetiţa s-a întors la cursuri şi va fi ajutată de un psiholog şcolar să treacă peste această traumă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult