Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupa Orkid lansează pe vinil albumul ”Noi contra Noi”. Concerte de ”post-traumatic blues” în mai multe orașe din țară

Trupa Orkid lansează pe vinil albumul ”Noi contra Noi” și începe cel mai extins turneu de promovare din istoria de 9 ani a formației.

Primele orașe anunțate sunt: București, Brașov, Cluj, Sibiu, Oradea, Bistrița, Arad, Timișoara, Zalău, Iași și Craiova.

”Noi contra noi” a fost produs de Adrian Despot și Sorin ”Pupe” Tănase, iar cele 5 piese duc mai departe mood-ul și sound-ul de pe albumul ”Deraiat”, însă pe un ton chiar mai întunecat și apăsat.

Trecând de la sonorități de dreamy shoegaze și surf la post-punk, post-metal, prog și chiar sludge/ noise/ doom, ”Noi contra Noi” este cel mai complex material de până acum al trio-ului, pe care formația îl descrie astfel:

"5 piese care încep cu N:

Citește și
Jane's Addiction, Perry Farrell
Formația Jane's Addiction își cere scuze fanilor pentru bătaia de pe scenă. Soţia lui Perry Farrell a dat detalii

1. Nu te dau 2. Nimeni și nimic 3. Nu lumea întreagă 4. Nu mai aude, nu mai există 5. Noi contra Noi

Adică fix jumătate de oră:

- de război, noi cu noi, - în care nu ne dăm bătuți. - de mers pe sârmă, pe cioburi, pe marginea hăului, - cu o bucurie dementă. - de victorie neașteptată, neînțeleasă, neprocesată."

Orkid este un trio din București, care își definește stilul ca fiind post-traumatic blues. 

Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au până acum 5 albume de studio: Standing Still in the Dark (2016), Suruaika (2018), Deraiat (2020), In the Light We are Safe (2022) și Noi contra Noi (2023).

Din 2018, muzica lor este produsă de Adrian Despot și Sorin Pupe Tănase la VdV Music Studio.

În cei 9 ani de existență, Orkid au susținut peste 300 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații ca: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), Madrugada (Norvegia), The Underground Youth (Anglia), Lucy Kruger & the Lost Boys (Germaina) dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Subcarpați, The Mono Jacks, Emil, Implant pentru Refuz, etc.

De asemenea, au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre ”orci” vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Artistul urban (ilustrator, grafician, creator de bandă desenată, graffer) Pisica Pătrată, aka Alexandru Ciubotariu, li se alătură la concertele cu live drawing.

În 2022, una din piesele Orkid, Cad a fost luată pe coloana sonoră a unui serial HBO (Ruxx), apoi alte două (Stargaze și Beasts Apart) pe coloana sonoră a unui lung metraj - ”Băieții buni merg în Rai” (R: Radu Potcoavă). În 2018 au compus integral coloana sonoră a unui scrurt-metraj animat, realizat de Vlad și Radu: ”Suruaika”.

Orkid sunt:

Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce Radu Pop: percuție, synthuri Mihnea Dumitrescu: bass

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult