Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât a costat cea mai scumpă călătorie a familiei regale britanice. Charles și Camilla au avut un zbor de lux spre Africa

Printre cele mai costisitoare călătorii în străinătate ale familiei regale britanice au constat în două vizite ale regelui Charles și reginei Camilla în Kenya, respectiv Franța.  

De departe, cea mai scumpă călătorie a familiei regale a inclus un zbor charter de lux în Africa pentru regele Charles și soția sa, regina Camilla.

Cuplul regal a fost într-o vizită în Kenya în octombrie. Călătoria, care a inclus și zborurile personalului, a ajuns la suma de 166.557 de lire sterline (198.332 de euro).

O altă vizită de trei zile în Franța, cu excursii somptuoase la Paris și Bordeaux, atât pentru Charles, cât și pentru Camilla, cu un zbor charter, a costat 117.942 de lire sterline (140.432 de euro).

Cheltuielile de menaj și ospitalitate au fost estimate la 2,6 milioane de lire sterline, în creștere de la 2,4 milioane de lire sterline anul trecut.

În Kenya, vizita de stat a început cu o ceremonie grandioasă de bun venit în capitala Nairobi. Regele și regina au ajuns la State House, reședința oficială a președintelui, unde covorul roșu a fost întins la propriu și aproximativ 100 de membri ai armatei au fost aliniați pentru a-i întâmpina pe membrii familiei regale.

Mai târziu, Charles a depus o coroană de flori la începerea vizitei de stat. Coroana a fost depusă la Mormântul Războinicului Necunoscut.

Charles a fost primit cu căldură și în timpul vizitei sale din Franța, în decembrie. Regele a fost ovaționat în picioare după un discurs istoric în Senatul țării.

El a vorbit despre legăturile profunde și prietenia strânsă dintre Regatul Unit și Franța și a rostit o parte din discurs în limba franceză. A făcut referire la provocările „globale”, inclusiv la schimbările climatice și a reflectat asupra vizitelor anterioare în Franța, salutând „relația indispensabilă” dintre cele două țări.

Regele a făcut, de asemenea, o referire îndrăzneață la Cupa Mondială de Rugby, care a fost găzduită în Franța.

„Milioane dintre noi ne vizităm reciproc țările în fiecare an - o bucurie pe care o redescoperim acum, după perturbările provocate de pandemie. Zeci de mii de fani britanici ai rugby-ului își urmăresc în prezent echipa națională prin Franța, bucurându-se de spectacolul fantastic al Cupei Mondiale de Rugby - fiul și nora mea printre ei!”, a spus Charles, conform Mirror

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult