Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, riscă 7 ani de închisoare pentru trafic de influență

Your browser doesn't support HTML5 video.

Valeriu Zgonea riscă închisoarea pentru că ar fi făcut trafic de influenţă în vremea în care era preşedintele Camerei Deputaţilor.

Predecesorul lui Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, pentru că ar fi primit șpagă o excursie la Viena, dar şi materiale de construcţii pentru o casă de vacanţă.

Zgonea a fost exclus din Partidul Social Democrat pentru că a îndrăznit să îi ceară demisia lui Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat în dosarul ''Referendumul''. Acum, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţa, însă nu vrea să sufle o vorbă despre cazul său de corupţie.

Potrivit procurorilor, în 2014, pe când era unul dintre cei mai puternici oameni din PSD, Zgonea ar fi ajutat-o pe fiica unui consilier judeţean din Buzău să ocupe o funcţie cheie în Ministerul Comunicaţiilor, iar apoi să devină subsecretar de stat. În schimb, Dumitru Dobrica i-ar fi achiat lui Zgonea şi iubitei acestuia o excursie de patru zile la Viena şi le-ar fi dat materiale de construcţii.

”Inculpatul Zgonea Valeriu - Ștefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei", afirmă procurorii anticorupţie, care i-au pus sechestru asigurator şi i-au impus şi controlul judiciar. Aşa că fostul lider social democrat are interdicţia de a părăsi România.

Citește și
Ionela Viorela Dobrica - Facebook
Cine este Ionela Dobrica, tanara implicata in dosarul in care Zgonea a fost pus sub control judiciar. Reactia ei pe Facebook

În timp ce consilierul care a apelat la influenţa lui Valeriu Zgonea a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi şi-a asigurat o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor va avea parte de un proces în toată regula, la capătul căruia, dacă va fi găsit vinovat, risca până la 7 ani de închisoare.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult