Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Denunţătorul lui Coldea şi Dumbravă a dus noi probe la DNA. Cum a intrat în peisaj un om de afaceri chinez, cercetat de SRI

Your browser doesn't support HTML5 video.

Omul de afaceri care i-a denunțat la DNA pe generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă le-a predat, miercuri, procurorilor, telefoanele mobile pe care le-a folosit ca să-i înregistreze pe inculpați.

Cu această ocazie, Cătălin Hideg a dezvăluit și că un om de afaceri chinez i-a făcut cunostință cu Florian Coldea. Este vorba de Wang Yang, pentru care SRI, a cerut, în 2013, să îi fie retrasă cetațănia română, pe motiv că ar reprezenta un pericol pentru siguranța națională.

Cătălin Hideg spune că pe cetățeanul chinez îl cheamă Ioan Alexandru și că îl știa de pe vremea când încerca să facă afaceri în China. Susține că nu știa ce probele avea Wang și că a citit și el că însă retras cetățenia.

Surse apropiate anchetei spun că cetățeanul chinez menționat de Hideg a fost audiat zilele trecute în calitate de martor. Numele lui Wang Yan este legat și de un contract de export al exploatării Cupru Min. în urma căruia în 2017 a fost cumpărată toată producția de cupru a țării pe doi ani.

Cătălin Hideg spune că nu crede că cetățeanul chinez a vrut să-l ajute fară să fie interesat să obțină ceva în schimb și că l-a rugat să l ajute să facă o fabrică de panouri solare.

Citește și
elena udrea
Elena Udrea, despre cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi

Pe de altă parte, la percheziția informatică de miercuri a fost prezent și avocatul celor doi generali, Coldea și Dumbravă.

În urma denunțului făcut săptămână trecută de Cătălin Hideg, generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost plasați sub control judiciar pe cauțiune, pentru spălare de bani și trafic de influență. Aceștia au depus garanții în valoare de 650.000 de lei în favoarea DNA alături de alți doi inculpați. Totodată nu au voie să părăsească țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult