Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicio șansă ca elevii să aibă vacanță inter-semestrială, anunță Ministerul Educației

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevii nu vor avea vacanță inter-semestrială în acest an, iar Ministerul Educației dorește continuarea cursurilor în format fizic, chiar dacă numărul cazurilor de Covid 19 va crește.

Anunțul a fost făcut de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, pe învățământul preuniversitar.

Reporter: Sunt șanse să fie o vacanță între cele două semestre?

Sorin Ion: La acest moment, nu-și dorește nimeni să schimbe structura anului școlar. Dacă am schimba azi structura anului școlar, cu vacanță între semestre, am putea fi acuzați de lipsă de predictibilitate. Prin urmare, această structură a anului școlar nu se va mai modifica, până la vară. (...) Practica ne-a dovedit că avem dreptate, în săptămânile în care se recuperează acele zile de vacanță, lucrul acesta se face cu prezență fizică.

Reporter: Se mai pot închide școlile?

Citește și
educatie mediu
Viitorul an școlar le va aduce elevilor o nouă materie despre ecologie și protecția mediului

Sorin Ion: Școlile funcționează în continuare după ordinul comun al Ministerelor Educației și al Sănătății. Cei doi indicatori, și anume rata de infectare de la nivelul localitătii - sub 3 la mie, și rata de vaccinare (a personalului - n.red.) de peste 60 la sută, sunt prezenți în continuare în legislație.Trebuie sa facem o precizare, nu vorbim de închis școli, ci de trecerea în învățămantul online. Politica Ministerului a fost întotdeauna, știți foarte bine, să facem cursuri cu prezență fizică. Baza legală nu s-a schimbat cu nimic.

Rata de incidență a crescut, în ultimele 24 de ore, în aproape toate județele. Sunt cu peste 80% mai multe cazuri de Covid 19 decât duminică. Au fost înregistrate 1.756 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Dintre acestea, 189 sunt pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult