Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tradiția vinurilor de peste Prut a ajuns și în Capitală. Sute de oameni au fost impresionați de cramele moldovenești

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tradiția vinurilor de peste Prut a ajuns și în Capitală în acest weekend. Vizitatorii unui târg de profil au apreciat o colecție impresionantă, de peste o mie de sticle diferite de vinuri și spumante de la zeci de crame din Moldova.

Cei mai curioși au gustat din licori și au cumpărat și pentru acasă. Cu vinurie albe, roșii ori rose, dulci sau seci, și nenumărate tipuri de spumante, cele 43 de crame moldovenești prezente la Festivalul Vinului Moldovei din București au impresionat sute de oameni. Americani: „E foarte bun! Minunat!” Florin Eremia, somelier: „Oamenii au început să fie din ce în ce mai cunoscători, au început să consume vinurile seci, așa cum ar trebui să fie consumate.”

Iar specialiștii ne-au împărtășit câteva secrete. Curioșii au putut să testeze vinurile. Un pachet standard costă 79 de lei și include 10 degustări. După o plimbare pe la standurile de vin, unii și-au luat si pentru acasa. Reporter: Câte sticle ați cumpărat?

Femeie: „Să spun? Cam vreo 20...” Conform Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, un român cu vârsta de peste 15 ani a consumat anul trecut  aproape 23 litri de vin. Mai mult decât Belgia, care are un consum de aproape 21 de litri, sau Canada. În total, românii au cheltuit doar anul trecut peste două miliarde de lei pentru această băutură. Festivalul Vinului Moldovei ține până duminică, iar intrarea este liberă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult