Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Semnele urșilor din Târgu Mureș despre primăvară. De 10 ani nu au greșit niciodată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iarna va pleca în curând! Asta au dat de înțeles ''meteorologii de serviciu'' de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Altfel spus, au ieșit urșii din bârlog. Se spune că dacă Moș Martin își zărește umbra și se sperie nu scăpăm de frig. Dar, pentru că nu s-a întâmplat asta, tragem speranțe că lucrurile se schimbă în bine.

Halmagyi Ildiko, biolog: ''Acum o să iasă Coco și Ursula aici, în padocul vechi al urșilor, iar noi putem observa dacă este vizibilă umbra lor. Tradiția spune dacă vedem umbra urșilor înseamnă că primăvară va mai aștepta”. A fost forfotă mare la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Zeci de oameni au pândit toate mișcările urșilor, poate poate ies din bârlog.

Coco și Ursula nu i-au dezamăgit și au început să se joace în voie, semn că putem renunta curând la ghete, mănuși și haine groase. În scurt timp a apărut și soarele.

Horațiu Gorea, director Grădina Zoologică Târgu Mureș: ”Astăzi este vreme frumoasă, dimineața a fost înnorat, urșii nu și-au văzut umbra, când s-au trezit și au ieșit din bârlog au rămas afară și sperăm la un an îmbelșugat și cu mult soare.”

Citește și
vreme, cald, toamna, primavara
”Un val de aer cald va aduce particule de praf saharian”. Temperaturi peste 15 grade

De mai bine de 10 ani, ursul e meteorologul de serviciu în oraș, la început de februarie, și până acum niciodată nu a dat greș.

Sâmbătă la Târgu Mureș au fost 10 grade, însă în vestul țării s-au înregistrat și 14 grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult