Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii fug de canicula din orașe la munte. Brașovul și Sibiul, în topul preferințelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Satele săseşti din judeţul Sibiu sunt pline de oameni disperați să fugă de toropeala din oraşele lor, să asculte pădurea și să mănânce bine.

Și în zona Braşovului sunt foarte mulți turiști care s-au plimbat cu bicicletele, ori au pornit la pas în drumeţii.

27 de grade erau sâmbătă, la prânz în centrul Braşovului. Perfect pentru cei mai mulţi dintre turiştii ajunși la munte. Venită din Constanța, împreună cu familia, Alexandra spune că aici poate respira.

Alexandra: Avem nevoie și de aer rece așa și curat. La Constanţa deja e foarte cald, litoralul e plin şi aveam nevoie de puţină linişte.

Dacă unii s-au răcorit la fântâna din Piaţa Sfatului, alţii au căutat umbra.

Citește și
Antrenament al salvamontiștilor. La prima lecție, au stat nemișcați în fața elicopterului care aterizează la un metru de ei
Antrenament al salvamontiștilor. La prima lecție, au stat nemișcați în fața elicopterului care aterizează la un metru de ei

Turistă din Ploiești: Am ieșit să ne relaxăm, e zi frumoasă, cu soare, e foarte potrvită pentru astfel de activități. Orașul în sine e frumos.

Cei care au vrut să admire oraşul de sus, au urcat pe Tâmpa.

Braşovul rămâne o încântare inclusiv pentru românii plecaţi de multă vreme din ţară.

Româncă: În Los Angeles avem și munte și ocean și da, pot să zic ca mi-a lipsit aerul de Brașov și de munte.

În județul Sibiu, satele săsești nu duc lipsă de oaspeți. Biertan este unul dintre cele mai animate locuri. Punctul de atracţie este biserica fortificată.

Reporter: Ați aflat ceva interesant sau haios despre vechii sași?

Turistă: Despre vechii sași e haios că acestă închisoare matrimonială a fost o idee drăguță. Că cei ferecați acolo, să se împace, asta e chiar haios.

Oamenii sunt vrăjiți de peisaj și de liniște.

Turist: E mult verde, iarbă și copaci în jur, locul e impresionat. E un loc care îți induce calmul și te face să petreci câteva zile aici doar să te relaxezi și să încetinești puțin ritmul cotidian.

Turist: Una dintre cele mai bune părți aici e liniștea vieții de aici, te face să vrei să evadezi din marile orașe. E un sentiment de seninătate aici, te poți bucura de împrejurimi, fără să te deranjeze cineva.

Şi la Sibiu au fost aproape 30 de grade. Duminică însă, va fi puţin mai răcoare şi este posibil să plouă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult