Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiect inedit în cadrul Romanian Creative Week. O ie, cusută de mai mulți oameni, va ajunge în Paris. „Iile să devină vii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cadrul festivalului Romanian Creative Week a avut loc un proiect inedit în care o ie, o bluză tradițională românească, a fost cusută de călătorii de pe Aeroportul din Iași, de artiști consacrați, precum Mircea Cantor, dar și de salvatori de la SMURD.

Această inițiativă a reunit comunitatea într-un efort comun de a promova și păstra tradițiile românești.

Bluza tradițională, încă nedecorată complet, urmează să fie trimisă la Paris și Washington și va călători în întreaga lume până când va fi complet decorată cu motive populare românești.

Călătorii de pe Aeroportul din Iași și salvatorii de la SMURD au contribuit la cusături, alături de femeile de la Șezătoarea Borlești, care au oferit îndrumare specializată. Fiecare dintre acești participanți a avut ocazia să coasă și să învețe tehnici tradiționale de la experți.

Printre cei care au participat la proiectul desfășurat în cadrul festivalului Romanian Creative Week a fost și artistul Mircea Cantor.

Citește și
Ce este Balul Însuraților și singura localitate unde are loc. Care este regula de bază
Ce este Balul Însuraților și singura localitate unde are loc. Care este regula de bază

Mircea Cantor: „Iile să devină vii, să nu fie doar obiecte de muzeu. Este deja foarte cunoscută pentru că a avut grijă cineva, printre care și Matiz, YSL.Ce este important este că sunt oameni care vor să aducă această tradiție mai departe."

Ia va pleca în zilele următoare către Paris, apoi spre Washington. Astfel, va călători pe tot globul până va primi ultima cusătură.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult