Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Miting în Huși pentru susținerea lui Nelu Tătaru. Fostul ministru al Sănătății, acuzat de DNA că ar fi luat șpagă în ouă

Sute de hușeni ar urma să participe luni la un miting de susținere pentru Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății acuzat de DNA că ar fi luat șpagă în bani, dar și carne și ouă, de la pacienții săi.

Câteva sute de persoane și-au anunțat duminică participarea la un miting organizat luni în orașul Huși pentru susținerea lui Nelu Tătaru, fostul ministru liberal al Sănătății din perioada pandemiei.

”Marș de susținere dr. Nelu Tătaru – doctorul hușenilor” este denumit evenimentul inițiat pe Facebook și programat pentru luni, ora 17, în Piața Tricolorul, din municipiul Huși.

Peste 1.240 de persoane au răspuns la invitație la ora redactării acestui articol, din care 287 au spus că participă, iar restul s-au arătat interesați. Organizatorul se prezintă a fi Tudurița Popa, cu domiciliul în Austria, dar cu un cont de Facebook specific mai degrabă celor ”fantomă”.

Citește și
Prorector UMF despre cazul Nelu Tătaru: Presa și Justiția destabilizează corpul medical. Recunoștința nu e infracțiune
Prorector UMF despre cazul Nelu Tătaru: Presa și Justiția destabilizează corpul medical. Recunoștința nu e infracțiune
Organizatoarea marșului pentru liberalul Tăraru l-a sprijinit și pe pesedistul Buzatu

Interesant este faptul că, înainte de susținerea publică pentru liberalul Nelu Tătaru, același utilizator posta un mesaj similar în sprijinul lui Dumitru Buzatu, baronul PSD arestat după ce a fost prins în flagrant de DNA cu o șpagă de 1,2 milioane de lei asupra sa.

Nelu Tătaru a fost ridicat pe 10 octombrie de procurorii de la DNA Iași, care îl acuză că ar fi primit șpagă de la 57 de pacienți, constând în sume de la 100 la 500 lei, dar și în ouă sau păsări.

Doctorul Tătaru este între timp susținut de mai multe voci din spațiul public, printre care și cea a dr. Ștefan Busnatu, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

„Se întâmplă din nou! Justiţia şi presa îşi unesc forţele pentru a destabiliza corpul medical, de data asta cu un caz care atinge un punct sensibil: recunoştinţa pacienţilor. Dr. Nelu Tătaru, fost ministru al sănătăţii, este acuzat că a primit „şpagă” sub formă de ouă, găini şi mici sume de bani de la pacienţi care i-au mulţumit după ce le-a salvat vieţile. E revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecaţi, ajunge să fie tratat drept o infracţiune şi mediatizat de toată media. Nu vorbim aici de pretenţii financiare pentru a avea acces la actul medical, ci de acea mulţumire profund umană, acele gesturi de recunoştinţă”, a scris prorectorul UMF.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult