Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda simplă pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă

Există multe rețete pentru o porție de cartofi ”ca la carte”. Dacă până acum îi prăjeai de două ori în ulei sau dacă îi țineai pe șervețele, atunci erai foarte aproape de perfecțiune.

Am descoperit o metodă mai ușoară și mai rapidă care nu absoarbe atât de mult ulei și nu necesită prăjire dublă!

Metoda tradițională necesită prăjirea nu o dată, ci de două ori. Prima dată se gătește interiorul, iar a doua oară se gătește exteriorul cartofilor. Această tehnică a fost dezvăluită de Christopher Kimball, un guru al show-urilor culinare din SUA, scrie Garlicandzest

Secretul pentru o porție de cartofi prăjiți perfect este să puneți cartofii clătiți și uscați direct în uleiul rece. Pe măsură ce uleiul se încălzește la temperatura normală de prăjire, gătește treptat interiorul cartofului, astfel încât până când uleiul clocotește, interiorul este gătit - și intră direct în faza de crocant. De la sine, nu mai are nevoie de un alt ajutor și nici nu mai absoarbe atât de mult ulei.

Deși nu ați crede, rezultatul este uimitor. Cartoful prăjt în acest fel este perfect rumenit, nu este deloc îmbibat în grăsime și este crocant atât cât trebuie.

Un strop de sare de mare, cât cartofii sunt încă fierbinți, este tot ce le mai trebuie. Și poate niște ketchup.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult