Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturiile revoltătoare ale unei scriitoare din Wuhan, care a fost amenințată cu moartea: „Au zis că nu e contagios”

O scriitoare din Wuhan care a ținut un jurnal online pe toată perioada izolării, a dezvăluit cum autoritățile le-au spus inițial localnicilor că noul coronavirus „nu este contagios”.

Femeia de 64 de ani a făcut public un jurnal „interzis” în care a menționat tot ce a auzit, citit sau văzut în timpul izolării, în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Daily Mail.

Scriitoarea a precizat și faptul că deși anumiți doctori au transmis superiorilor că acest virus se transmite de la persoană la persoană, nimeni nu i-a avertizat pe oameni.

Ea a mai povestit că cel care a anunțat-o că virusul este contagios a fost fratele ei, profesor de meserie, deși înainte a fost informată că „este controlabil și poate fi prevenit”.

„Fratele meu mi-a spus că virusul este contagios. Pe 31 decembrie mi-a trimis un mail cu un referat care avea un titlu referitor la virus, în care se specifica că este de origine necunoscută. Nu a durat mult până când Guvernul a subliniat că nu este contagios. Imediat ce am auzit asta, toată lumea s-a liniștit”, a mai spus ea.

Citește și
Piata
Autoritățile din Wuhan au interzis consumul de animale sălbatice

Femeia a mai adăugat că gestul său de a face public jurnalul a stârnit multe critici și ar fi primit chiar și amenințări cu moartea. De asemenea, multe dintre conturile ei ar fi fost șterse de pe internet, în urma publicării jurnalului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult