Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marcel a făcut ocolul Pământului cu 6.500 de euro. Ce este travel hacking-ul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Călătoriile spectaculoase cu bani puțini au devenit un deziderat și pentru români. Tot mai mulți practică așa numitul travel hacking, pentru a ajunge în locuri interesante cu un buget redus.

Vânează zboruri ieftine, aleg destinația după cât costă cazarea, profită de orice reducere, se deplasează cu transportul public, ba chiar sunt dispuși să lucreze în vacanță, ca să-și asigure masa.

La 45 de ani, Marcel și-a văzut împlinit visul: acela de a da ocol pământului cu 6.500 de euro.

„Am aterizat în Caraibe, Amazonia, am debarcat în Peru, am trecut ilegal în Brazilia, Tokyo Japonia, Taipei, Taiwan, Manilla, Filipine", spune el.

Excursia în jurul lumii a durat 72 de zile, timp în care Marcel a bifat cele mai râvnite destinații ale planetei - de la piramidele incașe din Peru, la țestoasele din Galapagos și coloniile de pinguini din Țara de Foc. Ca să se încadreze în buget, a urmărit cele mai ieftine zboruri care apar, spune el, miercurea şi joia, între orele 5 şi 6 dimineaţa.

Citește și
Florenta
Top 15 cele mai frumoase orașe din Europa în 2022. Câte dintre ele le-ați văzut

Marcel Marian: „Merg foarte mult pe jos, duc cu mine un bagaj mic, nu plătesc niciodată bagaj de cală, merg cu 6-7 kile maxim pentru două luni de zile, am doar o pereche de sandale şi o gecuță de ploaie. În general stau la localnici, negociez fiecare cazare, la mâncare, din nou, mănânc unde mănâncă localnicii."

O platformă de vânzare a biletelor de avion oferă în această vară un job de vis celor ca Marcel. Șase aventurieri vor fi selectați să călătorească unde vor ei, timp de patru săptămâni. Au la dispoziție câte 10.000 de euro, cu care trebuie să ajungă, alături de un prieten, în cât mai multe locuri spectaculoase.

Concurs pentru pasionații de călătorii pe bani puțini

Christophe Wechsler, director de creație: „Sunt oameni care se gândesc să sacrifice confortul pentru a vedea şi experimenta cât mai mult, şi acestora ne adresăm în mod special. Cei aleşi vor trebui să hack-uiasca cât mai mulţi bani din buget, le vom oferi 10.000 euro, şi cu cât mai mulţi bani vor reuşi să salveze, cu atâţia vor rămâne la sfârşit."

Maria şi Vlad sunt deciși să aplice. Ei au reușit acum doi ani să petreacă în Africa opt luni cu doar 5.000 de lire.

Maria Iorga: „Suntem blocaţi acum în Parcul Naţional Matobo, în Zimbabwe. Nu există transport public, dar dacă vrei să te descurci trebuie doar să speri, şi o să te descurci."

Cei doi spun că nu stabilesc dinainte destinația și data călătoriei, ci se lasă purtați acolo unde și când apar cele mai ieftine variante. Dar au ajuns să vadă jungla, au fost în safari şi s-au bronzat pe cele mai renumite plaje ale continentului.

Maria Iorga: „Ne-am dus în pădurea cu maimuţe, am înotat cu ţestoasele, cu crocodilii, şi în acelaşi timp, am păstrat bugetul la un nivel decent. (...)

Cum să trăiesc eu o săptămână cu mămăliga şi fasole? Ei bine, cât am stat la grădiniță în Tanzania, am mâncat numai mămăligă și fasole."

Cei doi au lucrat, uneori, pentru hrană. De altfel, un sondaj realizat la nivel european arata că 66% dintre participanţi sunt mai fericiţi atunci când îmbina călătoria cu munca.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult