Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeie recuperată de salvamontiştii din Bihor, după ce a căzut pe un bolovan. Avertismentul salvatorilor montani

Your browser doesn't support HTML5 video.

O turistă din București a fost salvată în timp ce se afla pe o vale din Munții Piatra Craiului. Femeia de 25 de ani a alunecat pe traseu și a căzut pe un bolovan, acuzând dureri care nu îi mai permiteau să se deplaseze.

Salvamontiștii au ajuns la grupul tinerei, au scos victima de pe vale pe o targă și au predat-o elicopterului SMURD cu care a fost transportată la Oradea.

Turista era în excursie cu mai mulți prieteni și, deși se aflau pe o vale abruptă, într-o zonă izolată, colegii ei au reușit să sune la 112 și să ceară ajutorul.

Istvan Pinter, președinte Salvamont-Salvaspeo Bihor: Era pe o vale închisă, cu semnal telefonic destul de slab, dar a reușit să alarmeze echipa, prin intermediul dispeceratului 112. Era cu însoțitori, au dat coordonatele locației, unde se aflau.

Dr. Hadrian Borcea, șef UPU Oradea: A suferit o fractură a aripii iliace, deci un os de la nivelul bazinului, care nu a pus probleme medicale deosebite, cu excepția durerii și a tratamentului anti-algic. A rămas internată, mai mult, pentru acest tratament și pentru faptul că era din București, nu putea să pornească așa la drum.

Citește și
salvamont
Intervenție dificlă pentru salvamontiști. Un bărbat de 130 de kilograme a anunțat că îi este imposibil să coboare de pe munte
Avertismentul salvamontiștilor

Salvatorii montani atrag atenția, din nou, turiștilor, asupra câtorva elemente de asigurare în cazul expedițiilor montane.

Președinte Salvamont-Salvaspeo Bihor: Să se intereseze asupra stării traseului, asupra condițiilor meteo, să folosească echipament corespunzător, din punct de vedere tehnic, să-și dozeze forțele și să abordeze traseele în funcție de capacitățile fizice și capacitățile tehnice.

Tânăra de 25 de ani a fost preluată de medicii Spitalului de Urgențe din Oradea și este in stare bună acum.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult