Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deşi suferă de cancer în stadiul 4, un jucător de 19 ani va evolua în Cupa Scoţiei. „Aveam o aluniţă pe abdomen”

Charlie Watson, în vârstă de 19 ani, va juca vineri în turul al doilea al Cupei Scoţiei pentru echipa de amatori Threare Rovers.

Tânărul va participa, deși suferă de cancer în stadiul 4 - o lecţie extraordinară de viaţă care a determinat BBC Scoţia să transmită meciul în direct, relatează L'Equipe.

BBC Scoţia va transmite în direct meciul Threave Rovers-Stranraer.

Mai mult decât interesul sportiv al meciului, prezenţa unui tânăr jucător de 19 ani în rândurile celor de la Rovers, un club de amatori din Castle Douglas, oraş cu mai puţin de 4 000 de locuitori din sud-vestul Scoţiei, va acapara atenţia generală. Numele jucătorului este Charlie Watson şi el suferă de cancer în stadiul 4.

A fost diagnosticat cu această boală în urmă cu puţin peste un an. Aveam o aluniţă pe abdomenul inferior care a început să crească”, a declarat Watson pentru site-ul BBC. "Am rugat un chirurg să o îndepărteze şi să o analizeze. Rezultatul a fost teribil: era un melanom malign nodular în stadiul 2, un tip de cancer de piele, care, din păcate, avea să progreseze, extinzându-se la ganglionii limfatici, plămâni şi ficat, ajungând în stadiul 4 al bolii".

Citește și
ciolacu
Ciolacu, despre situaţia de la FR de Canotaj: Nu am de ce să trimit Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport

Dar Charlie Watson nu şi-a plâns niciodată de milă. În timp ce urmează un tratament pentru a încerca să frâneze boala, băiatul nu renunţă să joace fotbal. "Am un temperament care nu mocneşte. Eu doar fac lucrurile pe care mi le-am propus”, spune el. Ucenicul tâmplar nu renunţă niciodată, concentrându-se pe teren şi participând în acelaşi timp la evenimente de strângere de fonduri şi zile de sensibilizare.

Curajul său îi uimeşte pe scoţieni. Începând cu Danny Dunglinson, propriul său antrenor la echipa D3 din liga West of Scotland: „ Văzându-l atât de activ pe teren, este greu de crezut că Charlie trăieşte cu o boală atât de teribilă. În timpul meciurilor, el nu pare să fie niciodată în dificultate şi chiar pare să se simtă mai bine. Ce curaj, ce tenacitate: nu-mi amintesc să fi lipsit de la un antrenament!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult