Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată „cea mai infectată insulă din lume”, plină de oase umane. Este în Europa și are un trecut bântuitor | VIDEO

Marea Britanie găzduiește ceea ce în 2016 căpătat numele de Deadman's Island (Insula Mortului - n. trad.), sau de „cea mai infectată insulă din lume”.

Deadman's Island, situată în apropierea orașului Queenborough, Kent, a căpătat acest apelativ îngrozitor după ce acolo au fost găsite rămășițele a peste 200 de oameni în 2016.

Se spune că aceste rămășițe sunt ale unor condamnați care au murit pe navele închisorilor, care erau nave dezafectate folosite pentru a adăposti prizonieri în secolele XVIII și XIX.

Condițiile de pe aceste corăbii erau foarte dure, de la supraaglomerare, la boli și condiții sanitare precare, ceea ce a dus la multe decese.

Iar după ce condamnații mureau, trupurile lor erau îngropate în morminte nemarcate pe Insula Morților.

Citește și
Samos
O turistă dată dispărută acum o săptămână pe o insulă din Grecia a fost găsită moartă. Ce a dezvăluit autopsia

Pe măsură ce anii au trecut, eroziunea și mișcările mareelor au expus aceste morminte, dezvăluind oase și alte rămășițe împrăștiate pe suprafața noroioasă a insulei.

Insula nu este locuită și este deținută de Natural England, un organism nepublic din Regatul Unit, patronat de Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale.

Mii de schelete infectate cu ciuma neagră

Recent, un vlogger celebru, Dara Tah, a postat un videoclip pe canalul său în care arată cum a fost aventura sa în acest loc înfricoșător, informează cei de la LAD Bible.

„Am petrecut noaptea pe insula plină de schelete umane. Am mai vizitat o dată Insula Mortului. Este o mică insulă mlăștinoasă din sudul Angliei care a fost folosită ca groapă de gunoi în masă pentru probabil mii de schelete infectate cu ciuma neagră, dar de data aceasta ne petrecem noaptea”, a explicat el.

„Am aflat despre o zonă de pe insulă numită Coffin Bay (Golful Sicriului - n.trad.) care este aproape întotdeauna scufundată sub apă, dar în această perioadă a anului există o mică fereastră pentru a o găsi și a o cerceta. Deoarece este incredibil de greu de accesat această zonă, se crede că este plină de artefacte istorice care au eșuat și au fost expuse împreună cu sicriele”, a adăugat el.

În clip, YouTube-erul le arată telespectatorilor sicrie și oase vechi de peste 500 de ani, împreună cu sticle și obiecte vechi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult