Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concurs de echitație în Alba. Sute de copii, dornici să își arate măiestria în șa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de copii din mai multe județe își arată măiestria în șa, în cadrul unui concurs desfășurat în acest weekend în Alba.

Dincolo de spectacol, pentru mulți dintre participanți, echitația înseamnă însă și terapie, și îi ajută să fie mai stăpâni pe ei.

Cristian are 10 ani și suferă de hiperactivitate. Dar, atunci când este pe cal, se simte alt om. Călărește de 4 ani și pare de neoprit, așa ca a venit la competiția organizată la Leorinț, lângă Aiud.

Sidonia Laszlo - mama băiatului: „Îi place foarte mult pe cal și se relaxează. Pe cal e alt om. E foarte bună terapia pe cal”.

Și o tânără de 14 ani s-a îndrăgostit de echitație și este nelipsită de la antrenamente: „O cheamă Ludoș, e foarte blândă și echilibrată și te simți foarte în siguranță cu ea tot timpul”.

Citește și
Copil în tabără
Taberele tematice și de echitație pentru copii, la mare căutare. Se fac rezervări cu multe luni înainte

Daria: „Eram mică și îmi plăceau căluții. Mama a decis să mă aducă. E un sentiment de ușurare și de fericire, toate problemele rămân în afara manejului”.

Kinga împărtășește și ea aceeși pasiune. A descoperit acest sport atunci când avea 10 ani: „E interesant să poți să simți cum poți comunica cu calul și fără echipamente și noi asta o să arătăm astăzi la demonstrație”.

Pentru mulți copii, este și o reală terapie. În ultimii ani, cererea pentru cursurile de echitație și hipoterapie a crescut cu peste 20%.

Csilla Balogh – organizator: „Îi ajută ca să le crească stima de sine, încrederea, sunt copii fericiți care reușesc pe cal să facă poate ceea ce într-o sală de clasă nu ar reuși”.

Competiția se va încheia duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult