După doi ani de restricții, copiii dornici de aventură au în sfârşit liber la distracție în taberele de vară.

Cele tematice sunt la mare căutare pentru părinţii cu dare de mână, iar cele de echitație sunt printre cele mai căutate. O săptămână cu lecții de călărie, cazare și mâncare poate ajunge să coste peste două mii de lei. Cum cererea este mare, rezervările trebuie făcute din timp.

La un centru de echitație de la Răhău, lângă Sebeș, zeci de copii sunt aștepați în aventura verii.

Cei mici vor dormi în camere cu nume de flori, amenajate în stil englezesc.

Constantin Cheșculescu, organizator al unei tabere de echitație în Răhău: „Se reiau taberele după doi ani ciudați, în care am funcționat cu frâna de mână trasă. Ne bucurăm că acum putem organiza taberele așa cum erau ele odată. Anul acesta, un sejur de șapte zile costă 2.400 de lei”.

Rezervări făcute din timp

La un centru de echitație de lângă Aiud, locurile pentru taberele din vară s-au ocupat în proporție de 90% încă de acum câteva luni.

Csilla Balogh, rganizator al unei tabere de echitație din Leorinț: „Este un program încărcat, începând de la călărie, ce se desfășoară și înainte și după masă, mergem și la picnic, le place să meargă cu căruța”.

Bătaie mare pe locurile din taberele de echitație este şi la Cluj, unde pe listele unui resort s-au înscris deja aproximativ 500 de copii.

Lucian Troinea, coordonator de tabere de copii: „Costul pentru o tabără completă este 1.675 de lei. Asta include cele cinci zile de tabără, cazare, mâncare și programul complet de activități, ce înseamnă parc de aventură, tiroliană, trambulină. După, drumeții, seri de piscină, foc de tabără”.

Aceste tabere de vară au loc chiar în inima naturii, în zona Munților Apuseni.

Paul Curte, organizator de tabere de vară: „Noi am mers după modelul american. Am venit cu un mix de activități, de aventură, de arte și meșteșuguri, de cunoaștere a naturii, de responsabilizare”.

Aceste tabere sunt ceva mai ieftine decât cele de echitaţie. Pornesc de la 1.000 lei și pot ajunge până la 1.800 lei pentru o săptămână.