Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci alimente care pot duce la umflarea picioarelor. Le consumăm aproape zilnic

Deși există multe cauze diferite pentru umflarea picioarelor și gleznelor, există cu siguranță alimente care pot provoca acest lucru, arată un medic pentru Parade.  

Umflarea picioarelor și gleznelor este o afecțiune medicală cunoscută sub numele de edem și apare atunci când se acumulează lichid în țesuturi. Dacă vă confruntați cu acest tip de umflături în mod regulat, este important să știți despre rolul pe care l-ar putea juca dieta.

Ce este edemul și care sunt cauzele acestuia?

„Edemul este lichidul și umflarea care apar în țesuturile, cavitățile sau organele corpului. Acesta afectează cel mai frecvent picioarele, dar poate fi prezent și în alte părți ale corpului", explică Dr. Sulagna Misra, MD, BCMAS, medic de medicină integrativă și fondator al Misra Wellness.

Doctorul spune că alte cauze ale edemului includ sarcina, anumite medicamente (cum ar fi antihipertensivele, medicamentele antiinflamatorii și hormonii), reacțiile alergice și alte probleme de sănătate (cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, bolile hepatice, bolile renale și arsurile solare).

Dacă vă confruntați cu umflături la nivelul picioarelor, gleznelor, picioarelor sau în alte părți ale corpului iată o listă de băuri și alimente care trebuie evitate:

Citește și
inlocuitori carne
Studiu: Înlocuitorii de carne pe bază de plante, dăunători pentru oameni. Ce conțin, de fapt, aceste alimente
 Pâine și paste făinoase

Pentru unele persoane, alimentele făcute cu făină albă (cum ar fi pâinea și pastele) pot provoca umflături. Acest lucru, spun ambii medici, este în special cazul în care cineva are o intoleranță la gluten. Atunci când cineva cu intoleranță la gluten mănâncă alimente cu gluten, acesta provoacă o inflamație în organism, care poate duce apoi la umflături. 

Sifon/Apă carbogazoasă

Alimentele și băuturile bogate în zahăr, cum ar fi sifonul, pot provoca umflături. Acest lucru este cazuat de consumul de prea mult zahăr care provoacă inflamații în organism. Ghidul dietetic pentru americani susține menținerea zahărului la mai puțin de 10% din totalul caloriilor consumate zilnic. Asta înseamnă că, dacă consumați în medie 2.000 de calorii pe zi, mai puțin de 200 de calorii ar trebui să provină din zahăr.

Sucuri

Sucul poate fi o băutură sănătoasă atunci când este consumat cu moderație, dar medicul atrage atenția că unele sucuri sunt încărcate cu zahăr adăugat. La fel ca în cazul sucului, zahărul adăugat în suc poate provoca inflamații, care pot duce apoi la umflături. 

Mezeluri

Alimentele bogate în sodiu pot provoca umflături - iar mezelurile sunt un aliment consumat frecvent la care trebuie să fii atent.

Ghidul dietetic pentru americani recomandă menținerea sodiului sub 2.300 de miligrame în fiecare zi.  Pentru a reduce cantitatea de sodiu din sandvișurile dumneavoastră, luați în considerare înlocuirea cărnii de mezeluri cu mezeluri cu conținut scăzut de sodiu sau cu tofu sau ouă.

Alimentele prăjite

Dacă vă confruntați cu edem, medicul recomandă să eliminați din dietă tot ce este prăjit. Nivelul ridicat de sodiu și grăsimi saturate din alimentele prăjite pot provoca inflamații.

„Cazurile ușoare de edem se rezolvă de obicei de la sine, mai ales cu anumite ajustări ale stilului de viață. Cazurile mai severe pot necesita alte măsuri, cum ar fi medicamente care ajută organismul să expulzeze excesul de lichid în urină".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult