Ce preparate de Crăciun oferă restaurantele de lux din Poiana Brașov și Maramureș. Cel mai ieftin produs costă 48 de lei
Your browser doesn't support HTML5 video.
Vita este vedeta din meniul unui restaurant de 5 stele din Poiana Brașov. Cel mai ieftin preparat este 48 de lei, iar cel mai scump, un tomahawk, se ridică la 600 de lei. Cotletul de vițel este gătit iute, pentru a-și păstra toate proprietățile nutritive.
Cristian Iliescu - manager restaurant: „Este interesant că a fost gătit la un cuptor cu foc deschis, cu cărbune natural, la peste 500 de grade. Este o variantă mai sănătoasă decât cina tradițională de Crăciun și păstrează intensitatea mare a gustului.”
În bucătăria acestui hotel de patru stele din Poiana Brașov, gătitul de Crăciun a început de acum două zile. Vedeta de anul acesta va fi saramura de pui, care a înlocuit-o pe cea de pește. Mai bine de o zi s-a lucrat și la cei 300 de cozonaci.
Laura Mihalache - bucătar șef: „Avem anul acesta cam patru arome, dintre care una este nouă, cum ar fi cu vișine și zmeură. Diferite foietaje cu foi de plăcintă, cu diferite umpluturi, cu miez de nucă, cu fistic, cu miez de nucă.”
Bucate sofisticate pentru masa de Crăciun se pregătesc și la acest restaurant din Maramureș. Bucătarii pun accent pe aperitive.
Prețul pentru un astfel de platou pornește de la 180 lei pe kilogram.
Doina Griujc - bucătar șef: „În ultima perioadă am descoperit o tendință pentru produsele cu specific oriental sau pentru cele cu specific din păstrăv, păstrăv somonat, afumat, fileuri sau rulade și terine.”
Un prânz pentru două persoane, cu aperitive, fel principal și vin, costă în medie 420 de lei pentru două persoane. Cele mai sofisticate restaurante primesc doar clienți cu rezervare.