Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape 100 de animale au fost sterilizate de studenți ai Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost maraton de sterilizări vineri, la Cluj-Napoca. Aproape 100 de animale au fost operate de studenți ai Facultății de Medicină Veterinară. 

Campania a vizat în primul rând animalele deținute de cei fără posibilități material, dar și animale fără proprietar.

Studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au avut vineri o zi plină. Supravegheați de profesori, au făcut în jur de o sută de operații. Student: „În primul rând putem să ajutăm și în al doilea rând este experiență pentru noi. Lucrăm în echipe de câte trei. Doi colegi la chirurgie și unul la anestezie.” Pentru că operațiile au fost gratuite, locurile s-au ocupat repede. Stăpân: „E o cățelușă pe care am primit-o de vreo trei săptămâni de la cineva ca să evităm situațile în care să nu știm ce să facem cu puii am ales varianta aceasta.”

Stăpân: „Cu Hera e o inițiativă mai ales pentru cei care nu-și permit. Să începem să mai scădem din numărul câinilor abandonați.” Sterilizarea este benefică și pentru sanatatea animalelor, spun medicii. Și vom avea mai putine animale chinuite. Conf. Dr. Cosmin Peștean, coordonatorul campaniei: „Evităm sau chiar reducem anumite patologii associate cu aparatul genital. Vom avea mai puține animale abandonate, lovite de mașini, eutanasiate, mai puține animale în adăposturi.” Cei care dețin câini de rasă comună sau metişi riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei dacă nu sterilizează animalele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult