Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Când va fi dat în folosință cazinoul din Constanța. Lucrările sunt gata în proporție de 80%

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ani de reparații, cazinoul din Constanța este gata în proporție de 80%, iar fațada de pe faleză a fost dezvelită în întregime.  

În curând vor fi montate vitraliile, iar pe terasa de la parter sunt plăci mari de calcar. În clădirea simbol de la malul mării vor funcționa săli de spectacole, un muzeu, dar și o cafenea.

Pentru că încă este vreme bună, muncitorii lucrează la fiecare colț al Cazinoului din Constanța.

R: Cât de migăloasă este această muncă?

Mihai Orniches, constructor: „Migăloasă e puțin spus".

Pictura de pe pereți ne reamintește de anul în care a fost ridicat cazinoul - 1910. De altfel, vor fi păstrate toate elementele inițiale. Candelabrele, mobilierul și pardoseala vor respecta stilul Art Nouveau. Balustrada și treptele au fost recondiționate, iar vitraliul de pe fațada clădirii va fi realizat din sticlă de Murano.

Ilie Spânu, constructor: „Lucrez la o piesă din holul central din față, o restaurez, o curăț și o aduc în forma inițială în care a fost ea acum 110 ani”.

Citește și
casino furt
Momentul în care un bărbat îi fură unui neamț din geacă 58.000 de euro, într-un cazinou din București. Totul a fost filmat

R: Câte ore stați pe această piesă?

Ilie Spânu, constructor: „Ore? Zile, poate și luni!".

Gabi Puchiu, șef de echipă: „Săptămâna aceasta vine fereastra nouă și va fi montată, după care vor fi puse geamurile, vitralii".

Lucrările au început în 2020 și ar fi trebuit să fie gata în 30 de luni, însă structura de rezistență era mai degradată decât s-a crezut inițial.

Vergil Chițac, primar Constanța: „În luna Iulie va fi redat în toată splendoarea lui. Edificiul va fi preponderent cultural, chiar dacă îi spunem cazino".

Turiștii străini care se plimbă pe faleza Cazinoului fac fotografii și mărturisesc că le place ce văd.

Turist: „Era o ruină. E frumos că au refăcut-o. Suntem din Germania și vrem să ne bucurăm de oraș, să ne plimbăm pe plajă".

Turist: „Venim din Danemarca, suntem un grup de 30 de turiști. Este foarte frumos".

Turist: „Suntem din Austria, ne bucurăm de această călătorie. Țara voastră este foarte frumoasă. Sunt aici pentru prima dată, iar povestea cazinoului este fascinantă".

Turiștii care își vor petrece vacanța pe litoral vara viitoare le vor putea trimite celor dragi câte o vedere cu simbolul orașului de la malul mării. Cazinoul va fi terminat și predat anul viitor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult