Cel mai mare grup de ziare din Canada lansează un cazino online pentru a supraviețui

Dată publicare: 02-03-2021 08:43
Dată actualizare: 02-03-2021 08:54


las vegas

Cel mai important grup de ziare din Canada va lansa un cazino online pentru a ajuta la finanțarea jurnalismului.

Torstar, care deține peste 70 de ziare, va lansa aplicația de jocuri pentru a „sprijini creșterea și extinderea jurnalismului de calitate”, scrie The Guardian.

Pe măsură ce veniturile din publicitate dispar și perspectiva ziarelor tipărite pare din ce în ce mai sumbră, editorii din întreaga lume caută în permanență modalități noi și inovatoare de finanțare a jurnalismului.

Însă lansarea unui cazinou online este o strategie pe care puțini editorii au jucat-o până acum.

Luni, cel mai mare editor de ziare din Canada a declarat că lansează o aplicație de jocuri online, într-un anunț care semnalează măsura în care companiile sunt dispuse să depășească limitele pentru a supraviețui recesiunii susținute care lovește industria.

„Fiind o companie media din Ontario și o marcă de încredere de mai bine de 128 de ani, credem că Torstar va oferi o marcă de jocuri unică și responsabilă, care creează noi locuri de muncă, oferă creștere economiei locale și generează noi venituri fiscale pentru a sprijini programe importante în provincia noastră", a declarat Corey Goodman, executivul Torstar.

Prin viitoarea aplicație, compania a declarat că speră să capteze o parte din cei 395 de milioane de dolari pe care locuitorii din Ontario îi cheltuiesc în jocuri de noroc online în fiecare an - o piață pe care se așteaptă să o crească în anii următori.

 

Grupul canadian publică ziare din 1892

 

Torstar a început să publice ziare în 1892 și deține peste 70 de ziare regionale și comunitare.

În urma unei amare bătălii în instanță, edițiile print au fost vândute către NordStar Capital LP în august 2020, pentru 60 milioane de dolari. În timp ce noii proprietari au experimentat diferite fluxuri de venituri pentru companie, inclusiv lansarea unui serviciu de livrare a coletelor, anunțul de luni marchează cel mai ambițios pariu al NordStar.

„A face acest lucru ca parte a Torstar va ajuta la susținerea creșterii și extinderii jurnalismului comunitar de calitate”, a declarat Paul Rivett, președinte și coproprietar al Torstar, în comunicat.

Incursiunea în jocurile de noroc i-a surprins pe mulți din industrie, provocând atât glume, cât și critici, dar Torstar are o istorie a utilizării unor industrii extrem de profitabile pentru a-și finanța jurnalismul.

Timp de zeci de ani, Torstar a deținut Harlequin, editorii de romane romantice, pe care le-a vândut în 2014 pentru 455 milioane de dolari.

Lansarea aplicației de jocuri de noroc Torstar este condiționată de aprobarea comisiei de jocuri de noroc din provincie.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO