Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Clotilde Armand a depus plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a depus o plângere penală împotriva președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.  

Plângerea penală depusă de Clotilde Armand vizează „modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile locale și europarlamentare”.

„Am depus plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă, pentru modul defectuos de organizare a alegerilor locale și europarlamentare și instigare la fals. Se face presiune pentru a se închide totul, deși procesele nu corespund. Este o pată neagră asupra democrației din România. Trebuie renumărate buletinele din anumite secții, unde realitatea nu corespunde cu ce s-a votat. Sunt cazuri în care anumite rezultate au fost trecute în procesele verbale la alt candidat, cazuri cu buletine neștampilate… Aceste alegeri au fost profund viciate de modul de organizare. Nu am o problemă să recunosc un rezultat, dar aceste alegeri trebuie să fie corecte”, spune Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1 dă ca exemplu al neregulilor Secția nr. 31, sesizată la BES de Primăria Sectorului 1 și renumărată.

Citește și
George Tuță
Reacția lui George Tuţă după ce Clotilde Armand a anunțat că depune cerere de renumărare a voturilor

„Aceasta a fost prima fraudă majoră dovedită și corectată. Biroul Electoral al Sectorului 1 a demontat falsul în acte oficiale și a încărcat procesul-verbal corect, astfel recuperând voturile pentru Clotilde Armand. De asemenea, primarul Sectorului 1 subliniază că sistemul informatic a fost deficitar”, transmite USR într-un comunicat de presă.

„Nu funcționau cheile, iar sistemul devenea funcțional doar când se schimbau cifrele. S-au pus niște cifre din pix ca să fie conforme celor dorite de candidați”, a subliniat Clotilde Armand.

În acest sens, Clotilde Armand solicită o renumărare a buletinelor de vot din secțiile problematice și o transparentizare a procesului electoral. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult