Mutarea facuta de Donald Trump pentru a creste in sondaje. Numele anuntat de magnat pentru postul de vicepresedinte

Dată publicare: 16-07-2016 19:43
Dată actualizare: 19-07-2016 00:19


Donald Trump si Mike Pence

Donald Trump si-a prezent sambata candidatul la vicepresedintie, guvernatorul de Indiana, Mike Pence, pe care l-a numit partenerul sau de campanie si prima sa alegere pentru a i se alatura in echipa republicana pentru Casa Alba.

In prima sa aparitie impreuna, Trump a incercat sa sublinieze diferentele intre Pence, un conservator cu un discurs temperat, si candidata democrata Hillary Clinton. De fapt, el a petrecut perioade aproape egale de timp criticand-o pe Clinton si laudandu-l pe Pence. El a acuzat-o pe fosta sefa a diplomatiei ca l-a condus pe presedintele Barack Obama “pe o cale ingrozitoare” in ceea ce priveste politica externa, relateaza News.ro.

Trump a dat asigurari ca Pence va lupta impotriva inamicilor SUA si ca atat el, cat si guvernatorul reprezinta “candidatii legii si ordinii” pe plan intern.

“Ce diferenta intre corupta Hillary Clinton si Mike Pence”, a spus Trump.

Aparitia comuna, la un hotel din centrul Manhattanului, a fost pregatita astfel incat sa catapulteze Partidul Republican catre o conventie unificata, ce va incepe luni la Cleveland.

De altfel, oficialii republicani au salutat desemnarea lui Pence.

Trump a admis ca unul dintre motivele pentru care l-a ales pe Pence a fost pentru a promova unitatea in formatiune.

Inainte de a deveni guvernator de Indiana, Pence a servit in Congres timp de 12 ani, unde a urmat o agenta profund conservatoare. Un amendament inaintat de el pentru sistarea fondurilor pentru ONG-ul Planned Parenthood a fost printre primele propuneri aprobate de republicani dupa ce au preluat controlul in Camera Reprezentantilor, in 2011. Trei luni mai tarziu, camera a adoptat o alta lege propusa de Pence, ce prevedea anularea deducerilor de taxe pentru asiguratorii ale caror politie includeau avortul.

Pence se descrie ca un “crestin, un conservator si un republican – in aceasta ordine”.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO