Primul discurs al lui Hillary Clinton dupa ce a pierdut alegerile: "E dureros. America este mai divizata decat am crezut"

Dată publicare: 09-11-2016 18:55
Dată actualizare: 12-11-2016 00:22


Hillary Clinton

In primul ei discurs tinut dupa ce a pierdut alegerile, Hillary Clinton le-a transmis americanilor ca trebuie sa accepte rezultatul chiar daca este dureros si sa-i ofere o sansa lui Donald Trump.

Hillary Clinton si-a exprimat speranta ca Donald Trump va fi un presedinte de succes pentru toti americanii si ca acesta trebuie sa construiasca o America care sa fie plina de speranta si incluziva.

Clinton, care s-a adresat sustinatorilor sai stransi in sala de conferinte a unui hotel din Manhattan, New York, a estimat ca rezultatele alegerilor, de care s-a declarat ''dezamagita, sunt unele dureroase''.

"Va multumesc. Este dureros si va fi pentru multa vreme. Vreau insa sa va amintiti de asta. Campania noastra nu a fost despre o persoana... a fost despre construirea unei tari pe care o iubim... Am vazut ca tara noastra este mai divizata decat am crezut vreodata.

Trebuie sa acceptam acest rezultat. Donald Trump va fi presedintele nostru si ii trebuie sa-i dam sansa de a ne conduce.

Reprezentati ce este mai bun din America si sa fiu candidatul vostru a fost cea mai mare onoare pentru mine. Stiu cat de dezamagiti sunteti si eu o simt. Imi pare rau ca nu am castigat aceste alegeri pentru valorile pe care le impartasim.

L-am felicitat pe Donald Trump si m-am oferit sa lucrez cu el pentru tara noastra. Sper ca va fi un presedinte pentru toti americanii."

Hillary le-a multumim tututor celor care i-au stat alaturi in timpul campaniei electorale, de la Tim Kaine si Anne Holton, pana la Barack si Michelle Obama. ”Sper ca tinerii sa inteleaga ca eu mi-am petrecut toata viata luptand pentru ce am crezut. Am avut succese, dar am avut si esecuri, iar unele dintre acestea au fost extrem de dureroare. Aceasta pierdere este dureroasa. Dar nu va opriti niciodata din a crede ca merita sa luptati pentru visurile voastre”.

De asemenea, democrata a transmis un mesaj emotionat pentru toate femeile care si-au pus speranta in campania democrata. ”Vreau sa stiti ca nimic nu m-a facut mai mandra decat sa fiu campioana voastra. Stiu ca nu am reusit sa prabusesc inca acel tavan de sticla, dar cineva va face asta in viitor, poate mai devreme decat credem noi”, a sustinut fostul secretar de stat.

Hillary Clinton s-a adresat si fetitelor care o urmaresc si le-a cerut acestora sa nu se indoiasca niciodata ca nu ar merita toate oportunitatile din lume pentru a-si indeplini visurile. ”Sunt atat de plina de recunostinta pentru aceasta tara, incat cred ca daca lucram impreuna cu iubire pentru natiune, atunci vom castiga in pofida tuturor obstacolelor. Cred ca suntem mai puternici impreuna”, a concluzionat fostul secretar de stat.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO