Guvernul chinez vrea sa faca saptamana de lucru de doar patru zile si jumatate. Care este motivul din spatele acestei decizii

Dată publicare: 11-08-2015 20:26
Dată actualizare: 14-08-2015 06:50


China Getty

Guvernul de la Beijing a propus o reducere a programului de lucru pe perioada verii, astfel incat angajatii sa fie liberi vineri dupa-amiaza si sa poata calatori, impulsionand industria turistica, potrivit ziarului “China Daily”.

Conform documentului, executivul solicita firmelor sa fie 'mai flexibile' si sa diminueze programul de lucru atunci cand conditiile permit acest lucru.

Recomandarea ca saptamana de lucru sa devina de patru zile si jumatate a fost imediat salutata de internautii din China, in numai cateva ore de la difuzarea stirii, peste 25 de milioane de persoane folosind pe reteaua Weibo (echivalentul local al Twitterului) hashtag-urile create pe tema prelungirii weekendului.

Documentul contine si alte initative avand ca scop dezvoltarea turismului, precum construirea pana in 2020 a zece porturi pentru vase de croaziera, a 57.000 de toalete publice si o crestere a numarului de ghizi in principalele zone turistice.

In China, concurenta pentru ocuparea unui loc de munca si pentru obtinerea unei promovari profesionale este foarte mare, mai ales pentru persoanele calificate. De aceea, doar jumatate dintre cei care beneficiaza de concedii platite fac uz de acest drept, potrivit datelor de la Ministerul Asigurarilor Sociale si pentru Resurse Umane de la Beijing.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO