Cine este tanarul care a incercat sa il asasineze pe Donald Trump. De un an planuia atacul, dar abia acum "prinsese curaj"

Dată publicare: 21-06-2016 09:30
Dată actualizare: 24-06-2016 06:41


Tanarul in varsta de 19 ani arestat la sfarsitul saptamanii pentru ca a incercat sa il omoare pe candidatul republican la alegerile prezidentiale americane, Donald Trump, cu prilejul unui miting la Las Vegas este un "cetatean britanic".

Michael Steven Sandford a incercat sambata sa fure arma unui agent al Secret Service pentru a deschide focul asupra omului de afaceri intr-un cazinou din Las Vegas (vestul SUA), a precizat Natalie Collins, purtatoare de cuvant a biroului procurorului, potrivit AFP.

"Sandford a dezvaluit ca a planificat sa vina la Las Vegas cu scopul de a-l ucide pe Trump", se arata intr-o plangere depusa luni la tribunalul federal din Nevada de un agent al Secret Service, serviciul de protectie a presedintelui american si altor personalitati, inclusiv a candidatilor la alegerile prezidentiale, potrivit Agerpres.

Acuzatul a recunoscut ca nu ar fi putut trage mai mult de unu sau doua gloante si s-a aratat convins ca ar fi fost impuscat de fortele de ordine in cursul tentativei, a precizat plangerea.

Michael Steven Sandford, care detine un permis de conducere britanic, le-a mai spus anchetatorilor ca a cumparat bilet si pentru alt miting, la Pheonix, in Arizona (sud-vest), cu intentia de "a incerca din nou sa il ucida pe (Donald) Trump" daca planul sau ar fi esuat la Las Vegas.

Conform plangerii, Michael Steven Sandford s-a apropiat de un agent al Secret Service, Ameel Jacob, afirmand ca vrea "sa ii ceara un autograf lui Trump", dupa care "a incercat sa intre in posesia armei acestuia".

Tanarul era somer, locuia intr-o masina, avea viza de sedere expirata, iar procurorul a declarat ca ar putea suferi de o boala mintala, informeaza Mirror. Steven a ramas in custodia autoritatilor. El le-a mai declarat autoritatilor ca "de un an planuieste sa il omoare pe Trump, dar abia acum a capatat increderea de sine pentru a actiona."


 


VIDEO PROTVPLUS.RO