Barack Obama, pledoarie inflacarata pentru Hillary Clinton: "Nici eu, nici Bill, nimeni nu e mai pregatit decat ea"

Dată publicare: 28-07-2016 13:21
Dată actualizare: 31-07-2016 08:14


"O vom duce pe Hillary Clinton la victorie!". Intr-un discurs de 40 de minute, la conventia democratilor din Philadelphia, Barack Obama a avut o inflacarata pledoarie pentru doamna Clinton.

"Este mai indreptatita chiar si decat mine sau sotul ei sa fie presedinte al Statelor Unite" - a spus Obama. In acelasi timp, a avertizat asupra pericolelor pe care le reprezinta oponentul ei republican Donald Trump; "demagogul domestic", cum l-a numit actualul presedinte.

"Pot sa afirm cu convingere: nu a existat niciodata vreun barbat sau femeie, nici eu, nici Bill, nimeni, mai pregatit ca Hillary Clinton pentru a fi presedinte al Statelor Unite!" - a spus Barack Obama.

Referindu-se la optiunea pe care o au americanii, cu Donald Trump, candidatul republicanilor, Obama a spus raspicat: "Acestea nu sunt niste alegeri obisnuite. Prin felul in care vom vota, ne vom defini ca natiune". Obama a comparat lipsa de experienta politica a lui Trump cu lungul sir de ani in care doamna Clinton a detinut functii publice la cel mai inalt nivel.

In cea mai mare parte a discursului a continuat, insa, pledoaria inflacarata pentru Hillary Clinton: "Va cer sa fiti alturi de mine, sa nu va limitati doar la critici, sa nu va temeti si sa va mobilizati pentru cea mai buna alegere: Hillary Clinton, viitorul presedinte al SUA!"

La final, Obama i-a oferit doamnei Clinton o lunga imbratisare, gest aproape de imaginat acum 8 ani, cand se infruntau pentru a obtine nominalizarea partidului democrat in cursa pentru Casa Alba.


VIDEO PROTVPLUS.RO