Barack Obama, considerat invingatorul ultimei dezbateri televizate din SUA - sondaj CNN

Dată publicare: 23-10-2012 07:46
Dată actualizare: 26-10-2012 00:19


Barack Obama

Un sondaj realizat de CNN/ORC International Poll dupa dezbaterea prezidentiala de luni arata ca cei care au urmarit aceasta confruntare televizata intre Barack Obama si Mitt Romney nu au identificat un castigator clar.

Cu toate acestea, telespectatorii au apreciat ca presedintele a inregistrat un usor avans in fata adversarului sau.

Astfel, 48 la suta dintre telespectatorii dezbaterii considera ca Obama a castigat dezbaterea, iar 40 la suta Romney, marja de eroare fiind de plus sau minus 4,5 la suta, informeaza Mediafax.

Majoritatea, respectiv 59 la suta, considera ca Obama a fost mai bun decat se asteptau, in timp ce 15 la suta cred ca a fost mai slab, iar 23 la suta cred ca s-a comportat conform asteptarilor lor.

Romney a depasit asteptarile a 44 la suta dintre telespectatori, in timp ce 26 la suta cred ca acesta a fost mai slab decat se asteptau, iar 26 la suta considera ca s-a comportat conform asteptarilor lor.

Sondajul CNN realizat dupa prima dezbatere prezidentiala arata ca doua din trei alegatori cred ca Romney a castigat prima runda, in timp ce unul din patru il crediteaza cu victoria pe Obama. In a doua dezbatere, parerile telespectatorilor au fost impartite, intre 46 la suta pentru Obama si 39 la suta pentru Romney, iar diferenta de sapte puncte s-a incadrat in marja de eroare a sondajului, de plus sau minus 4,5 puncte.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO