Barack Obama a devenit primul presedinte american care voteaza cu 12 zile INAINTE de alegeri

Dată publicare: 26-10-2012 07:26
Dată actualizare: 08-11-2012 05:18


Obama Romney

Barack Obama a votat joi la Chicago (Illinois, nord) cu 12 zile inainte de data oficiala a alegerilor prezidentiale si legislative americane, conform imaginilor transmise in direct de televiziuni, relateaza AFP.

Presedintele democrat in exercitiu a devenit astfel, conform echipei sale de campanie, primul lider al Statelor Unite in exercitiu care a profitat de scrutinul anticipat autorizat in numeroase state, unul dintre elementele pe care acesta se bazeaza pentru a triumfa in fata adversarului sau republican Mitt Romney in seara de 6 noiembrie scrie MEDIAFAX.

Sosit dupa ora locala 16:00 (00:00, ora Romaniei) la un birou de vot din Chicago, Obama a prezentat un act de identitate comisiei inainte de a i se inmana un card pe care l-a folosit intr-un aparat electronic.

Obama a facut o scurta oprire la Chicago intr-un turneu electoral de doua zile care l-a purtat joi prin Florida (sud-est) si Virginia (est). El trebuie sa participe in cursul serii la o ultima reuniune electorala in Ohio (nord).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO