EUROPARLAMENTARE 2014: LISTA candidatilor PNTCD

14-05-2014 14:06


urne alegeri

EUROPARLAMENTARE 2014: In Romania, pe 25 mai 2014, au loc ALEGERI EUROPARLAMENTARE, in cadrul carora vor fi alesi 32 de europarlamentari.

EUROPARLAMENTARE 2014: Dintre actualii europarlamentari romani, 22 candideaza din nou pentru un nou mandat. Astfel, listele partidelor romanesti pentru europarlamentare sunt dominate de actuali europarlamentari, la care se adauga fosti ministri, parlamentari sau alti oficiali - numele noi pe locurile eligibile fiind o raritate.

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, deschide lista formatiunii pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, urmat de eurodeputatul Sebastian Bodu. Partidul isi propune un scor de 5%, care i-ar permite sa trimita doi reprezentanti in PE.

EUROPARLAMENTARE 2014: "Lista electorala va fi deschisa de mine, in calitate de presedinte al partidului, pe pozitia a doua, domnul Sebastian Bodu, europarlamentar PNTCD, pe pozitia a treia, doamna Maria Stavrositu, presedinta filialei Constanta si vicepresedinte al PNtCD, criticul si scriitorul Alex Stefanescu va fi pe pozitia a patra si Nelu Neacsu, secretarul international al partidului pe langa PPE, pe locul al cincilea. In restul listei sunt sefi de organizatii judetene, Cluj, Brasov, Timis, si multe alte organizatii judetene", a spus Pavelescu.

Aurelian Pavelescu a precizat ca PNTCD isi propune sa obtina un scor de 5%, dar spera sa ia mai mult. "5% inseamna doua locuri in PE, din calculele pe care noi le-am facut. Speram sa avem mai mult de 5% si sa nu se puna o astfel de problema", a declarat Pavelescu.

Intrebat daca se va duce in PE, in cazul unui succes la alegeri, sau va ceda locul altcuiva, liderul PNTCD a precizat ca va reprezenta partidul in PE. "Candidez de buna credinta, nu am jocuri personale, pentru a pacali electoratul", a spus el. Totodata, Pavelescu a mai precizat ca pe lista nu se afla "nicio persoana banuita macar de coruptie, banuita macar de gesturi imorale in politica si chiar in viata privata".

EUROPARLAMENTARE 2014: In ceea ce priveste temele de campanie, liderul formatiunii a subliniat ca, prin relansarea sa, PNTCD si-a propus sa readuca morala crestina in politica. O alta tema importanta va fi agricultura, deoarece "Romania are un potential agricol urias, are cel mai bun pamant din Europa, impreuna cu Franta, dar nu exploatam aceasta resursa extraordinar de importanta", a explicat Aurelian Pavelescu. Alte doua teme de campanie vor fi familia traditionala, PNTCD opunandu-se legalizarii casatoriilor homosexuale, si recuperarea Fundatiei Gojdu de la statul maghiar.

Toate informatiile referitoare la alegerile europarlamentare, dar si primele rezultate exit-poll dupa scrutinul din 25 mai 2014 le gasiti in sectiunea speciala Europarlamentare 2014 de pe www.stirileprotv.ro.

PNTCD - lista de candidati la alegerile europarlamentare 2014:

1 PAVELESCU AURELIAN
2 BODU SEBASTIAN-VALENTIN
3 STAVROSITU MARIA
4 IANCU GHEORGHE
5 NEACsU NELU
6 MOLDOVAN VALENTIN
7 BUCIUMEANU NICOLAE-CATALIN
8 FRANC CLAUDIU
9 BUICA LUCICA-LUCIAN
10 FITIU AVRAM
11 MAZILU LIVIU-LUCIAN
12 POPA IOAN-ALIN
13 MOLDOVEANU RAMON
14 ENESCU CARMEN-ADRIANA
15 GUTANU MIHAI
16 CHIRU GHEORGHE
17 NEGRU CONSTANTIN
18 CRETU ILIE
19 POENARU MIRCEA
20 SIRBU DAN
21 TOADER VASILE
22 FURTUNA CORNELIU-DANIEL
23 ILIE LILIAN
24 ZEANA CORNELIU
25 PIRJOL GEORGE
26 TOADER CATALIN-FLORIAN
27 STAMATE EUGEN GHEORGHE
28 PELIMON TRAIAN
29 DANILA OANA-ALINA
30 IACOBESCU MIRCEA
31 CATRINOIU MATEI
32 IANCU IONUt
33 STAN GABRIEL
34 NITU NICOLETA
35 HERTA TEODOR-DANIEL
36 MIHALA COSMIN
37 ALEXANDROIU GHEORGHE
38 TICU DIANA-ALINA
39 TICU IRINA-MARIANA
40 NICORESCU LUCIAN-GABRIEL
41 BANNER-DOBRESCU IOANA-MIHAELA
42 GURDUZA LUCIA

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO