(P) Recomandări pentru păstrarea alimentelor proaspete în frigider, pentru a preveni risipa de alimente

(P) Recomandări pentru păstrarea alimentelor proaspete în frigider, pentru a preveni risipa de alimente

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global pentru consumul uman sunt irosite în fiecare an.

Tehnologia frigiderelor de astăzi a avansat până la punctul în care unele au cele mai recente tehnologii care reduc risipa de alimente. De la posibilitatea de personalizare a temperaturii și umidității în unele compartimente, la memento-uri cu date de expirare pentru a consuma produsele în timp util.

Conservarea și consumul sub așteptări ale anumitor alimente duc la aruncarea zilnică la gunoi a unei mari cantități de alimente de care mulți oameni nu sunt, din păcate, interesați, nu sunt conștienți de daunele pe care acestea le aduc mediului și nici de pierderile mari aduse coșului lunar de produse ale familiei.

Trebuie remarcat faptul că opțiunile de reciclare contracarează nivelurile ridicate de contaminare din gunoiul generat; În tot mai multe orașe, începe să fie pusă în aplicare prin lege o colectare și depozitare adecvată a gunoiului. În America de Nord și în țările europene vestice aceste sisteme de colectare selectivă a gunoiului se practică de mulți ani și fac parte din cultura oamenilor.

 

Citește și
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Reduceți deșeurile

 

Nu uitați să verificați indicațiile produselor precum sosuri, băuturi sau produse în borcane de sticlă care recomandă refrigerarea lor numai după deschidere. Acestea pot fi păstrate la temperatura camerei înainte să fie începute.

Astfel, pentru a reduce risipa alimentară, este necesar să învățăm să așezăm anumite alimente în frigider și astfel să evităm să le aruncăm. Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de produsele dvs. și pentru a reduce risipa.

 

Sfaturi de racire a alimentelor in frigider

 

- Învățați nevoile specifice de temperatură ale fiecărui aliment. De exemplu, sosurile nu necesită temperaturi foarte scăzute și sunt cel mai bine depozitate pe rafturile de pe ușa frigiderului, acest lucru le va ține departe de prima privire la deschiderea frigiderului și va face alte alimente perisabile mai vizibile. Totodată, rafturile superioare ale frigiderului sunt ideale pentru alimentele care trebuie ținute la rece, cum ar fi lactatele, iar compartimentele inferioare sunt cele mai bune pentru cele care se deteriorează ușor.

- Se recomandă refrigerarea fructelor și legumelor în sertarele inferioare ale frigiderului și, dacă este posibil, reglarea setărilor de umiditate pentru a menține întotdeauna condiții optime. Cu toate acestea, nu toate fructele și legumele ar trebui puse la frigider. De exemplu, avocado, piersicile și pepenii verzi ar trebui depozitați la temperatura camerei, dar ar trebui să fie refrigerate odată ce sunt coapte pentru a-și crește durata de valabilitate.

- Este important să cunoașteți aspectul intern al frigiderului dvs. și o bună idee este să modificați locația compartimentelor pentru a se potrivi alimentelor pe care le cumpărați. Există frigidere cu sisteme de răcire și sus și jos, care oferă spațiu de depozitare generos la o adâncime standard care răcorește uniform interiorul frigiderului, cum sunt și frigidere care asigură temperaturi diferite în funcție de compartimentare.

- Carnea crudă, păsările de curte și peștele, care nu sunt congelate, trebuie refrigerate în compartimentele inferioare ale frigiderului. Asigurați-vă că le ambalați ermetic pentru a preveni răspândirea sucurilor și contaminarea altor alimente, reducând orice risc.

- Păstrați alimentele cele mai apropiate de expirare la vedere și cele mai proaspete în partea din spate a frigiderului, astfel utilizați mai întâi cele mai vechi alimente și preveniți deteriorarea. Mâncarea pe care o păstrați în partea din spate va rămâne la fel de proaspătă. Noile tehnologii contribuie la asigurarea faptului că fiecare zonă își menține temperatura ideală și asigură faptul că întregul frigider rămâne rece mai mult timp.

- Congelați peștele, carnea de pasăre și carnea roșie în spații separate din congelator și porționați-le în recipiente de plastic. Totodată, puteți scrie pe fiecare dintre pachete data exactă a introducerii la congelator, ca să știți când să le consumați.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a impresionat fanii
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a impresionat fanii

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Mega Image marchează lansarea primului centru vocațional incluziv, AccessAbility, cu prima generație de absolvenți
(P) Mega Image marchează lansarea primului centru vocațional incluziv, AccessAbility, cu prima generație de absolvenți

Inițiativa face parte din programul Mega Ability, care oferă acces persoanelor cu dizabilități la oportunități de angajare și o calitate mai bună a vieții, pe termen lung

(P) Descoperă gustul amintirilor din copilărie cu Hanul Boieresc și Chef Alex Petricean în seria „Memoria Gustului de Vară”
(P) Descoperă gustul amintirilor din copilărie cu Hanul Boieresc și Chef Alex Petricean în seria „Memoria Gustului de Vară”

Vara aceasta, PENNY ne invită într-o călătorie culinară prin gusturile de altădată, reinterpretate într-o formă modernă de către talentatul chef Alex Petricean.

(P) Kapital Minds aduce în România 
un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare
(P) Kapital Minds aduce în România un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare

Kapital Minds, noua companie de consultanță antreprenorială, lansată pe 5 septembrie, aduce o expertiză unică pe piață, fiind singura firmă care beneficiază de experiența unui consultant certificat CEPA (Certified Exit Planning Advisor) din România.

Recomandări
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă

Băile minerale Telega s-au format acum 500 de ani și sunt cunoscute pentru cel mai înalt grad de salinitate din țară. Institutul Balnear Francez le-a plasat pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.