(P) Povești despre pâine, curaj și dragoste pentru oameni

Moara Maria

Povestea Brutăriei Moara Maria și a gustului bun din cuptoarele magice care și-au început activitatea în 1994 sub îndrumarea creatorului ei, Constantin Ardelean, este o împletire de amintiri și emoții.

Satul din Lugoj, de unde a pornit scânteia numită ”prima pâine Moara Maria” este locul de suflet al celor care i-au dat viață și care au lăsat-o moștenire urmașilor.

Brutăria Moara Maria este o poveste despre puterea dragostei și a respectului pentru cea mai de preț moștenire: tradiția! Tradiția care a însemnat casă și familie pentru generații întregi de angajați și colaboratori.

Cu 60 de ha suprafață cultivabilă, o capacitate de producție de 500 de tone de grâu pe lună, un siloz de cereale cu o capacitate de 400 de tone, și un complex de 7.919 mp, Brutăria Moara Maria este un simbol al comunității și un generator de povești despre curaj și dragoste față de pământul roditor.

Anul 2020 a însemnat renașterea Brutăriei care începea să nu mai aibă puterea și faima de altădată. Venirea Ralucăi Ardelean la ”timona” companiei a adus cu sine tehnologie japoneză, management corporatist și mult curaj în dezvoltarea de noi produse dorite în piață. În ultimii ani, de când Raluca și-a propus să ducă gustul Banatului în toată țara și dincolo de ea, din cuptoarele brutăriei au ieșit pâini pufoase, simple, cu nuci și prune sau cartofi, cozonaci cu umpluturi bogate de ciocolată și nucă, dar și turtă dulce, fursecuri, cornuri, biscuiți și alte zeci de bunătăți.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Brutăria Moara Maria a îndrăznit mai mult și a dus gustul autentic românesc al cozonacilor către românii din Franța și Spania în timp ce în țară, peste 13.000 de pâini bucură în fiecare lună locuitorii din regiunea satului Chizătău, Lugoj.

Din dorința de a transforma Brutăria Moara Maria într-un brand național, Raluca Ardelean a crezut în eficiența tehnologiei japoneze și în importanța investițiilor. Gust autentic românesc prin tehnologie de precizie asiatică, așa s-au născut Rotunjoarele – turta dulce cu umplutură cu fructe care a călătorit în toate cele patru zări ale tării, pe la case mari și mici, amintind tuturor de bucuriile copilăriei.

Rețeta cu ingrediente curate și povestea bunicii Maria și a Rotunjoarelor – nepoțelele sale, a făcut înconjurul țării și a atras atenția atât a presei cât și a distribuitorilor și marilor retaileri. Peste 20.000 de Rotunjoare bucură în fiecare lună miile de iubitori de turtă dulce din țară și din străinătate.

În tot acest timp, produse create din dragoste și pricepere, semnate de echipa Brutăria Moara Maria au fost premiate în cadrul concursurilor naționale de specialitate precum GastroPan 2022 și 2023 pentru Mini-cozonac și Pâinea Anului.

Anul 2023 a însemnat intrarea în retailul online, prin colaborarea cu Freshful by eMAG, și colaborarea cu cel mai mare retailer de mobilă din România, pentru delicioasele chifle de hot-dog.

În fiecare zi, cuptoarele brutăriei scriu povești gustoase din aluat puhav cu maia, prune, semințe, zmeură, căpșuni sau caise. Noi planuri sunt puse la dospit și așteaptă șă fie scoase la lumină în 2024, pentru viitorul plin de provocări și bucurii!

”Să îndrăznim mai mult! Ceea ce m-a ghidat pe mine pe această cale, de la salvarea afacerii până la extinderea ei, au fost nu doar ambiția și tenacitatea, ci și determinarea de a depăși obstacolele, de a nu mă opri în fața provocărilor și de a căuta mereu soluții.”, Raluca Ardelea – Administrator Brutăria Moara Maria.

Vă invităm să citiți poveștile Rotunjoarelor călătoare, cele care au ajuns și la Târgul de Crăciun ProTV, acolo unde colegii noștri s-au bucurat de gustul bun și de amintirea vremurilor când Crăciunul era magia copilăriei.

Bunica Maria avea cea mai de preț comoară, pe care o strângea la piept de fiecare dată cu multă dragoste: nepoțele frumoase și zglobii, care îi bucurau zilele și sufletul cu voioșia lor.

Nepoțelele aveau părul ondulat, negru, blond, roșcat, luminițe în priviri și obraji mereu roșii de la bucuria cu care se jucau.

De drag, bunica le striga Rontunjoarele și le alinta de fiecare dată cu vorba blândă și cu cele mai gustoase dulciuri. Preferata Rotunjoarelor era turta dulce, și pentru că niciodată nu se puteau hotărî ce aromă să ceară bunicii, aceasta făcea pe plac fiecăreia. Rotunjoarei cu părul roșcat, de căpșuni, Rotunjoarei blonde cu gem de caise, Rotunjoarei brunete, cu gem de prune și tot așa.

După o zi întreagă de joacă, bunica le ieșea în prag cu un coș plin cu turtă dulce și cât ele se bucurau de gustul copilăriei, Buna le spunea povestea spicelor de grâu și le împletea părul în mândre cosițe.

Și astăzi, când ne gândim la frumusețea copilăriei, aroma de turtă dulce cu gem de fructe este cea care ne amintește de bunica și de aventurile Rotunjoarelor.

Povestea gustului bun, aromat și delicios continuă. Rotunjoarele de turtă dulce duc bucuria copilăriei mai departe, punând pe fețele copiilor un zâmbet mare, cât o vacanță de vară!

Rotunjoare cu umplutură de căpșuni

Primăvara este anotimpul gustului și al aromelor proaspete, care amintesc de Rotunjoara cu părul roșcat și zâmbet în priviri.

La braț cu bunica prin tufele bogate de căpșuni, Rotunjoara îi povestea mereu despre fructele care vestesc învierea naturii, despre gustul lor dulce-acrișor pe câte îl aștepți un an întreg și despre cât de sănătos este fructul preferat de toți copiii.

Bunica așeza cu atenție fiecare fruct în coșul de nuiele și apoi mergea în bucătărie să le transforme în cele mai gustoase rotunjoare cu umplutură de căpșuni.

Gustul te invită într-o călătorie magică spre bucuria copilăriei și liniștea vacanței de primăvară!

Rotunjoare cu umplutură de caise

In ochii albaștri ai Rotunjoarei cu părul bălai, Bunica vedea întreaga livadă de caiși pe care o îngrijea cu drag și bucurie.

Mergeau împreună să aleagă cele mai mari fructe de culoare apusului și după ce gustau din cea mai coaptă, spuneau într-un glas: „are gust de vară!”

Caisele cu care umplea bunica turta dulce, erau mângâiate de soarele cald, dezmierdate de vântul blând și iubite de fata cu părul bălai.

Și astăzi, povestea fructelor parfumate este scrisă în fiecare rotunjoară cu umplutură de caise. Alege să primești gustul proaspăt, parfumat și cărnos al caiselor și îți vei aminti toate aventurile vacanței de vară!

Rotunjoare cu umplutură de prune

Rotunjoara cu părul brun îi spunea bunicii cât de gustoase sunt prunele de toamnă… ce parfum au și cât de dulci sunt atunci când le culege direct din pom.

Toamna parcă era prinsă în cosițele pe care i le împletea bunica și iubea cu tot sufletul cel mai bogat anotimp al anului.

În rotunjoarele cu umplutură de prune am pus gemul bun din cele mai cărnoase prune de toamnă, grija pentru fiecare ingredient curat și sănătos și dragostea pentru copiii care aleg un desert delicios.

În rotunjoarele cu umplutură de prune găsești aroma de toamnă curată care te poartă în anii frumoși ai copilăriei.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități

Timp de 4 luni, Kaufland a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul “Caravana A.C.C.E.S.”.

(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro
(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro

Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro pentru demararea construcției campusului medical de la Marie Curie.

(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil
(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil

În cadrul programului de Colectare și Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, în magazinele Auchan, s-au colectat până în prezent 1 milion de litri de ulei, evitându-se astfel aruncarea necorespunzătoare a acestuia și poluarea mediului înconjurător.

Recomandări
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro

La alegerile din 9 iunie, România își va vota primarii și europarlamentarii. 542 de candidați se luptă pentru cele 33 de posturi de la Bruxelles.  

Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje
Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje

”Fonduri UE pompate în agricultură”, PARTEA a II-a. Fermierii români trebuie să își ia consultanți buni ca să poată accesa fondurile europene. Depind de aceste sume, pentru că, prin activitatea lor, nu sunt eligibili în fața băncilor.    

De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului

Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.