(P) Cum te îmbraci adecvat cu ajutorul Carrefour TEX dacă faci sport în decembrie

carrefor
StirilePROTV

Pentru persoanele care doresc să facă mișcare tot timpul anului, anotimpul rece nu înseamnă doar evadări pe pârtia de schi sau scurte ieșiri la alergat în parc.

Iarna se pot face o mulțime de activități, de la schi la snowboarding, ciclism, drumeții montane, alergare, pescuit la copcă, patinaj sau, pentru cei cu adevărat aventuroși, înot în aer liber.

Chiar și atunci când sunteți în oraș și totul este acoperit de zăpadă, aveți la îndemână opțiuni de activități în aer liber. Dacă aveți o pereche de rachete de zăpadă (sau posibilitatea de a le închiria, pentru că sunt destul de scumpe), este o idee excelentă să ieșiți la o plimbare mai lungă în natură pe poteci înzăpezite. De exemplu, bucureștenii pot vizita Delta Văcărești sau pădurea Băneasa. Este, însă, foarte important să vă îmbrăcați cum trebuie.

Iată câteva opțiuni de vestimentație pentru persoanele care vor să facă mișcare iarna și pentru toate bugetele, din colecția de îmbrăcăminte TEX a Carrefour, care în această perioadă vine cu prețuri și oferte speciale:opțiunea de plată în rate, livrare în 24 până la 72 de ore oriunde în țară, livrare gratuită la comenzi de peste 150 lei sau opțiunea Click & Collect, prin intermediul căreia comanda poate fi ridicată din magazinul ales de cumpărător.

Carrefour TEX: pentru temperaturi foarte joase și nivel intens de activitate

 

Cu excepția cazului în care aveți în plan expediții montane, ture lungi cu bicicleta sau antrenamente pentru curse lungi de alergare, puteți găsi aproape orice articol vestimentar vă trebuie în colecția TEX a Carrefour, la prețuri speciale: de la haine de corp la jachete, veste și bluze, rochii, pulovere, hanorace, precum și îmbrăcăminte pentru copii și bebeluși, încălțăminte și accesorii.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Dacă alergați sau faceți ture pe bicicletă chiar și atunci când e ger, în primul rând... felicitări, faceți ceea ce trebuie! Medicii spun că frigul nu este un motiv pentru a nu face mișcare; dimpotrivă, activitatea fizică în condiții de temperaturi joase stimulează sistemul cardiovascular, fiind benefică pentru inimă.

Însă va trebui să țineți cont că vă veți încălzi destul de tare. În consecință, îmbrăcați-vă ca și cum afară ar fi cu 10-15 grade mai mult decât arată termometrul. Atenție, așadar, la haine: nu trebuie să fie foarte groase, deoarece în acest caz veți transpira mai mult și veți simți mai tare frigul. În plus, hainele foarte groase restrâng libertatea de mișcare.

Regula de bază este să vă îmbrăcați „în straturi”: un strat de bază cu haine de corp, ca de exemplu o helancă sau un tricou cu mânecă lungă, apoi un strat intermediar cu rol de izolator termic și unul exterior, care să vă apere de vânt (și de ploaie, dacă e cazul). Primul strat ar trebui să fie din material sintetic, pentru că rolul său principal va fi să elimine umezeala; bumbacul, care reține apa, nu este recomandat iarna. Orice fel de tricou din material sintetic este bun ca prim strat.

Ca strat intermediar, bluzele de tip polar (fleece) ca această bluză TEX sunt o alegere excelentă. Protejează bine la frig și, fiind din poliester, elimină repede umezeala.

Pentru temperaturi joase și activitate moderată

 

Dacă aveți în plan o activitate precum, de exemplu, o plimbare de 3-5 kilometri prin Delta Văcărești (pe teren plat și lin), este în regulă să purtați o vestă matlasată, ca acest model TEX, disponibil la un preț redus. Vestele sunt foarte practice, deoarece păstrează căldura corpului, lăsând în același timp posibilitatea de a ventila aerul, în caz că simțiți că vi se face prea cald. În astfel de plimbări, aproape orice jachetă de exterior este potrivită dacă oferă măcar o minimă protecție față de vânt. Pentru acest gen de activități în natură, este esențial să puteți înlocui stratul intermediar cu unul mai subțire sau, după caz, mai gros. Deoarece veți alterna mersul cu pauzele, veți avea momente în care vi se va face fie prea frig, fie prea cald, astfel că este important să aveți un pulover sau un polar în plus, ca rezervă.

Pentru temperaturi foarte joase și activitate moderată

 

Exemplul clasic este pescuitul la copcă. În această situație, va trebui să aveți haine foarte groase: pe lângă stratul de bază (care să acopere tot corpul), este recomandabilă o jachetă ușoară, matlasată, peste care să purtați o jachetă lungă, de tip parka, cu glugă. Cel mai probabil, vă veți afla în câmp deschis, deci se recomandă o îmbrăcăminte care să izoleze bine la frig și mai ales la vânt. Neapărat veți avea nevoie de mănuși, căciulă și fular sau un guler.

Pentru temperaturi joase și un nivel scăzut de activitate

 

Dacă doar doriți să vă bucurați de aerul rece, este recomandabil să o faceți pe cât posibil regulat. O plimbare zilnică de 30 de minute în aerul rece asigură, în majoritatea cazurilor, menținerea tonusului fizic în lunile de iarnă. Nu va trebui să vă luați precauții speciale, deși principiul îmbrăcării în straturi vă va ajută să vă simțiți mai comod. De exemplu, o jachetă subțire, dar care vă apăra de vânt, dacă este purtată peste un polar protejează mai bine la frig decât una care arată ca o plapumă.

În orice caz, recomandarea este să nu evitați mișcarea în aer liber din cauza temperaturilor joase. De fapt, efortul suplimentar pe care îl face corpul în condiții de frig este benefic mai ales pentru inimă. În general, sezonul rece este o perioadă foarte bună pentru antrenamente ușoare, de menținere a tonusului. Persoanele care au o condiție fizică bună pot face și antrenamente de intensitate, dar în cazul în care doar doriți să vă mențineți în formă, activitatea fizică ușoară pe vreme rece este o opțiune excelentă.

Nu uitați însă că îmbrăcămintea adecvată este esențială: îmbrăcați-vă în funcție de nivelul de activitate și temperatura de afară; astfel veți evita supraîncălzirea, care duce la transpirație excesivă și apoi la instalarea senzației de frig. Îmbrăcămintea potrivită este aliatul vostru.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.