Cum să te menții în formă în timpul sarcinii și după ce ai născut - Iată tot ce trebuie să știi
Atunci când află că sunt însărcinate, cele mai multe dintre femei primesc vestea cu bucurie, dar și cu îngrijorare.
Acest lucru este perfect normal, având în vedere că purtarea sarcinii, nașterea și creșterea unui copil nu sunt întotdeauna cele mai ușoare lucruri, chiar dacă sunt cât se poate de frumoase și de naturale. Printre motivele care provoacă neliniște în rândul mămicilor se numără, chiar dacă în plan secundar, și felul în care corpul uman se transformă pe parcursul sarcinii, mai exact, kilogramele acumulate în plus, durerile și disconfortul general.
Cele din urmă pot fi, însă, ameliorate, dacă cea care este însărcinată are grijă de corpul și de forma sa fizică pe toată această perioadă. Citește în continuare și află ce zic specialiștii!
Alegeri 2024
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Sport în timpul sarcinii - cea mai eficientă metodă pentru a ține greutatea sub control
Ai auzit vreodată că o femeie gravidă nu trebuie să facă sport? Dacă da, uită de acest lucru! Nu este decât un mit demontat de medici și specialișți, și mai mult, combătut cu numeroase argumente în favoarea efortului fizic în această perioadă.
Dacă ai avut o viață activă până în momentul în care ai rămas însărcinată, în afară de situația în care există riscuri majore și afecțiuni grave care pun în pericol sănătatea ta și a bebelușului, nu există nici un motiv să îți întrerupi rutina zilnică.
Sportul este o soluție excelență și pentru doamnele și domnișoarele care nu merg regulat la sală înainte să rămână însărcinate. În prezent, există numeroși antrenori personali specializați în activitatea fizică din timpul sarcinii, care le vor ajuta pe cele interesate să se antreneze corect și să evite orice riscuri. Plimbările și mersul pe jos ajută, și ele, să-ți menții tonusul și să ai un corp puternic și sănătos!
De asemenea, este bine să ai grijă și la alimentație. Încă un mit: o femeie ce așteaptă un copil trebuie să mănânce pentru doi! Această expresie nu se referă la cantitatea efectivă de mâncare consumată, ci mai degrabă, la calitatea acesteia. În schimb, poți mări numărul caloriilor cu aproximativ 300 și te poți bucura de gustări sănătoase, care asigură aportul de nutrienți și vitamine pentru ține și pentru bebeluș.
Cum scapi de kilogramele în plus după ce ai născut?
După ce micuțul tău a venit pe lume, este foarte important să nu te stresezi în legătură cu silueta ta, mai ales în primele 6 săptămâni! Corpul are nevoie să își revină, pentru că nașterea, fie naturală, fie prin cezariană, este un proces traumatizant din punct de vedere fizic.
Însă, ușor, ușor, poți începe să faci câteva activități în urma cărora îți vei reintra în formă, precum:
- Plimbarea - cea mai eficientă și cea mai plăcută modalitate de a da jos din kilogramele acumulate în sarcină este plimbarea. Alege din modelele de cărucioare pentru bebe (copii) unul foarte fiabil, pe care să îl manevrezi ușor, și ieși cu cel mic la aer, în fiecare zi! Efortul depus este minim, dar semnificativ, este o ocazie bună de a ieși din casă și de a schimba decorul. În plus, este încă o oportunitate pentru a crea o legătură puternică cu bebelușul tău! Poți începe cu un drum de 30 de minute și să crești durata în funcție de cum te simți.
- Gimnastică cu bebe - după 3 sau 4 luni de la naștere, micuțul va începe să stea treaz mai mult timp, să își susțină singur capul, ceea ce înseamnă că îl poți implica în rutina ta de antrenament, pentru a face lucrurile mai distractive! Îl poți ridica deasupra capului, poți face genuflexiuni ținându-l in brațe in fața ta, te poți roti din partea superioară a corpului, etc. Trebuie să ai grijă să nu faci mișcări bruște, care îl pot răni și să te asiguri că îl ții bine.
- Înot - Știai că înainte să învețe să mergă, bebelușul poate învăța să înoate? Este una dintre calitățile incredibile ale celor mici! Există cursuri la care te poți înscrie cu copilul tău, chiar înainte de a împlini un an, în timpul cărora vei face și tu mișcare, nu doar el! Achiziționează un costum de baie pentru bebe potrivit vârstei lui și caută cel mai apropiat bazin! Înotul este un exercițiu excelent atât în timpul sarcinii, cât și după. Nu provoacă disconfort, apă preluând o mare parte din greutate. Acesta te va ajuta să îți tonifici trupul și chiar să ameliorezi durerile fizice asociate cu sarcina și cu nașterea.
Un trup sănătos, puternic, nu este plăcut doar din punct de vedere estetic, ci reduce considerabil riscul unei sarcini cu probleme. De asemenea, activitatea fizică îți oferă mai multă energie pentru cel mic și pentru a face față cu brio provocărilor de zi cu zi. O mămică fericită va crește un copil fericit, iar stima de sine crescută te poate ține departe de o depresie postnatală și de stări de spirit negative. Consultă-te cu medicul tău în privința exercițiilor potrivite pentru tine și ține cont de sfaturile acestuia!
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.