ROMANIA - ARGENTINA, 0-0. Fazele unui meci in care Romania a fost egala Argentinei. De ce a fost anulat golul lui Maxim

×
Codul embed a fost copiat

Trei ocazii de gol si un gol anulat, pentru Romania, in meciul contra Argentinei. Messi nu e invincibil.

LIVE TEXT:

22:54 Arbitrul fluiera finalul partidei. A fost un amical frumos, care a reaprins setea romanilor pentru victoriile Nationalei. Bravo, baieti!

22:50 Di Maria, inlocuit de Maxi Rodriguez. Arbitrii anunta 3 minute de prelungire.

22:49 Alexandru Chipciu, inlocuit de Gicu Grozav. Sa speram ca este o decizie grozava pentru Romania!

Citește și
Lionel Messi
Piciorul de aur al lui Lionel Messi costa 5,25 milioane de dolari. Uite cum arata
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

22:46 Parada de exceptie a lui Pantilimon! Ne salveaza de un gol sigur, al lui Lavezzi! Pantilimon s-a ranit la aceasta faza.

Alexandru Matel se lupta pentru balon cu Jose Basanta
22:36 Luchin il inlocuieste pe Matel. Schimbă şi Argentina. Iese Higuain, intră Lavezzi

22:30 Dragos Grigore opreste o faza construita de Palacio si Messi. Bravo Grigore!

22:28 Rusescu il inlocuieste pe Marica.

22:25 Meciul curge fara ocazii notabile la cele doua porti. Tribunele cer mai multa actiune si fac valuri pe Arena Nationala.

22:18 Costin Lazar, cel mai batran roman din lot, in varsta de 32 de ani, intra in teren, in locul lui Tanase.
La argentinieni, intra Palacio si Biglia, ies Aguero si Gago.

22:10 S-a intors! Messi a dat o pasa periculoasa, interceptata de Pantilimon, inaintea lui Higuain.

22:06 Gabi Torje intra, la pauza, in Nationala Romaniei. Tatarusanu e inlocuit de Pantilimon.

21:50 Arbitrul fluiera finalul primei reprize. Romania ar fi trebuit sa conduca echipa Argentinei, cu un gol inscris de Maxim, care a fost anulat.

21:45 Tatarusanu pareaza un sut al lui Aguero, care a driblat in cativa pasi doi jucatori romani.

21:40 Maxim marcheaza, cu un sut la coltul lung, dar golul este anulat. Mingea iesise din teren.

21:37 Ocazie de gol incredibila! Maxim rateaza pasa perfecta a lui Matel, din sase metri.

21:34 Pintilii ne-a salvat de la un gol. Higuain a ajuns periculos de aproape de plasa portii. Bravo, Pintilii!

21:28 Centrare Marica! Din pacate, Tanase era intr-un unghi mort si nu a interceptat mingea.

Marica si Rat
21:25 Prima ocazie de gol a Romaniei, Rat si Marica, protagonistii fazei.Marica reia cu capul o centrare a lui Rat, dar Romero scoate de sub bară.

Hai Romania! Se poate!

21:24 Romania a obtinut un corner, contestat de argentinieni.

21:20 Au trecut 15 minute de joc iar Argentina a avut o ocazie de gol, ratata.

21:15 Messi da semne ca nu e in forma maxima. S-ar parea ca argentinianul nu se simte bine.

21:13 Se naste un banc aici in tribune: "Stiti care e culmea driblingului?" Bourceanu sa-l dribleze pe Messi! Tocmai s-a intamplat asta. Bourceanu in fata lui Messi - romanul a iesit invingator din duelul istoric.

Arena Nationala

21:05 "Pretul unui bilet... 50 de lei, pretul unui steag... 100 de lei, taxiul pana la National Arena... 15 lei. Imnul Romaniei pe stadion: DE NEPRETUIT!", au scris colegii de la sport.ro.

21:05 Arena, cuprinsa de freamat, in momentul in care Messi a atins balonul. Vedeta argentiniana are multi fani si in Romania.

21:04 Romania are lovitura de incepere.

21:00 Se intoneaza imnul Romaniei. Miile de spectatori din tribune canta alaturi de jucatori.

Romania, echipa de start

20:59 Se intoneaza cele doua imnuri oficiale. Imnul oaspetilor este primul care se aude pe Arena Nationala.

20:58 Cele doua echipe intra pe stadion, un uralele celor 45 de mii de spectatori. "Ce-ar fi sa-i batem?" s-au intrebat comentatorii PRO TV.

Argentina, echipa de start

20:50 Jucatorii argentinieni nu s-au incalzit inaintea meciului de pe Arena Nationala.

20:25 Crainicul stadionului prezinta echipa Argentinei: "O echipa care merge la mondial si, poate, ne va reprezenta si pe noi intr-un fel acolo"

20:20 Jucatorii Romaniei au iesit la incalzire pe ritmurile melodiei "Thunderstruck" a trupei AC/DC,. Tribunele au inceput pentru prima data sa aplaude. Incep sa vina spectatorii, sunt cateva mii in momentul asta; peluzele par cele mai populate.

MESSI - cel mai bine platit jucator din lume. Inainte de meciul cu Romania, Messi a aflat de la presedintele Barcelonei ca va deveni cel mai bine platit jucator din lume incand din sezonul viitor, scrie Sport.ro.

"Vrem sa fie cel mai bine platit jucator din lume din vara. Nu vrem sa il vindem, ne dorim sa se retraga jucand in tricoul Barcelonei", a spus Bartomeu despre Messi.

PITURCA: "Jucam mai bine cu nationalele din America de Sud decat cu echipa ca Grecia"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca ar fi formidabil daca echipa nationala a Romaniei ar reusi sa obtina un rezultat pozitiv in partida amicala cu Argentina, ce se va disputa pe Arena Nationala.

"Primul meci din acest an, dar si dupa ratarea barajului. Situatia nu e asa cum trebuia sa fie daca am fi fost calificati, dar viata merge inainte. Intalnim una dintre cele mai bune echipe din lume, dar eu sper ca la fel cum s-a intamplat cu Belgia si Uruguay, sa realizam un joc bun si sa obtinem si un rezultat bun. Obiectivul meu si al jucatorilor este sa nu pierdem jocul. Ar fi formidabil daca am obtine un rezultat pozitiv", a spus Piturca.

Victor Piturca s-a aratat multumit de atitudinea jucatorilor in cele doua zile de pregatire. "Mi-a placut atitudinea jucatorilor din cele doua zile. Imi place ca sunt dornici, entuziasti si asta ma face sa fiu si eu optimist si sa cred ca vom obtine un rezultat bun", a completat Piturca.

Victor Piturca a afirmat ca reprezentativa Romaniei joaca mult mai bine contra echipelor din America de Sud decat impotriva unor nationale ca ale Greciei. "Evolutia noastra este mult mai buna contra echipelor sud-americane. Mai dificil este sa joci contra unei echipe ca cea a Greciei, care practica un joc de uzura. E foarte important sa ne facem si noi jocul. De la mijloc in sus au jucatori formidabili. Si noi avem jucatori tehnici, dar Argentina nu face un marcaj cum face Grecia. Am demonstrat de-a lungul timpului ca putem face jocuri bune", a explicat Piturca.

Bogdan Stancu este singurul jucator incert pentru meciul cu Argentina, sustine Piturca. "Bogdan Stancu a parasit antrenamentul de astazi, a venit cu ceva probleme de la club, dar cred ca va fi in conditii optime pentru meciul de maine seara. Matel e bine, dupa ce a contactat o lovitura aseara de la Chipciu", a adaugat Piturca, el dorind sa foloseasca jucatorii convocati in premiera la prima reprezentativa.

ROMANIA - ARGENTINA, un meci "serios" pentru oaspeti

Selectionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a declarat, marti seara, ca jucatorii sai s-au pregatit serios pentru meciul amical cu Romania, acesta fiind unul foarte important inainte de participarea selectionatei sale la Cupa Mondiala din Brazilia.

"Suntem pregatiti pentru acest meci cu toate ca sunt foarte multi jucatori care au evoluat in ultimele zile la echipele de club. Luam in serios acest meci, este una din partidele importante pe care le disputam inaintea turneului final din Brazilia. Cel mai important lucru este ca am intregit aceasta familie a noastra. Dn punct de vedere psihic jucatorii se simt bine, e si pentru ei o bucurie sa se revada inaintea turneului final Romania are un potential tehnico-tactic foarte bun, are jucatori tineri care promit si din cate stiam eu au obiectiv formarea unei echipe pentru Euro-2016. Vom incerca, la CM, ca Argentina sa aiba un as in maneca. Jucatorii au incredere in fortele propriii, speram sa ajungem cat mai sus la acest turneu", a declarat Sabella.

Aterizarea extraterestrului
 

Lionel Messi, considerat de multi poate cel mai talentat jucator de fotbal al tuturor timpurilor, este la Bucuresti. Atacantul Barcelonei, cotat la 125 de milioane de euro, joaca miercuri pe National Arena in amicalul de lux Romania-Argentina, de la ora 21, in direct la PRO TV.

Intalnirea dintre cele doua loturi are loc la 20 de ani distanta dupa meciul istoric de la Mondialele din America. Atunci, Hagi si Ilie Dumitrescu triumfau. Acum, este randul lui Marica, Torje sau Maxim sa ne ofere spectacol.

Jucatorii Argentinei au inceput sa soseasca inca de luni dimineata la Bucuresti. Cel mai asteptat dintre ei, Lionel Messi, a aterizat cu o cursa privata si a fost primit la salonul oficial al aeroportului Henri Coanda.

Sperstarul Barcelonei a mers apoi la unul dintre hotelurile lui George Copos, acolo unde nationala Argentinei are rezervat un etaj intreg.

Evolutiile extraordinare ale micutului atacant argentinian, de numai 1 metru 69, i-au facut pe cei mai mari fotbalisti ai lumii, ca Pele si Maradona sa il claseze deasupra lor in topul celor mai talentati fotbalisti din istorie.

La doar 26 de ani, Lionel Messi, a castigat de 4 ori Balonul de aur - un record al tuturor timpurilor. Pentru Barcelona a inscris peste 350 de goluri. Cu un salariu anual de 13 milioane de euro, castiga aproximatix 1500 de euro pe ora!

Povestea sa incepe intr-o familie saraca din Argentina, cu tatal muncitor la fabrica de otel si mama menajera. Chiar daca la 11 ani a fost diagnosticat cu o deficit de hormon de crestere, Barcelona si l-a dorit atat de tare incat a semnat primul contract cu el pe un servetel.

La 16 ani, insa, a debutat in echipa mare a Barcelonei si de atunci nimeni nu i-a mai luat locul de titular.

Spre deosebire de majoritatea fotbalistilor, nu s-a afisat niciodata cu supermodele. Iubita sa din adolescenta, Antonella, i-a daruit primul copil care, spune chiar Messi, i-a schimbat total viata.

Nu este prima data cand atacantul Argentinei ne viziteaza la Bucuresti. In august 2012, Messi a venit cu Barcelona pentru un amical cu Dinamo.

Pe langa Messi, argentinienii l-au adus pe Kun Aguero, ginerele lui Maradona, atacant al celor de la Manchester City.

Lotul nationalei lui Messi este cotat la aproximativ 500.000 de milioane euro, pe cand ai nostri valoreaza 50 de milioane.
Amicalul Romania - Argentina ar fi trebuit sa se joace in 2011, la inaugurarea Arenei Nationale, insa argentinienii nu au mai putut sa ajunga atunci la Bucuresti.

Peste 30.000 de bilete s-au vandut deja pentru marele meci, care va fi miercuri de la ora 9 seara, in direct la PRO TV.

Lotul convocat de Victor Piturca:

Portari: Ciprian Tatarusanu, Costel Pantilimon, Alexandru Buzbuchi
Fundasi: Alexandru Matel, Laurentiu Rus, Srdjan Luchin, Paul Papp, Florin Gardos, Dragos Grigore, Razvan Rat, Steliano Filip
Mijlocasi: Gabi Torje, Alex Chipciu, Paul Anton, Mihai Pintilii, Alex Bourceanu, Costin Lazar, Alex Maxim, Cristi Tanase
Atacanti: Bogdan Stancu, Gicu Grozav, Ciprian Marica, Raul Rusescu

Argentina vine la Bucuresti cu vedetele

Portari: Mariano Andujar (Catania), Sergio Romero (AS Monaco), Agustin Orion (Boca Juniors);
Fundasi: Federico Fernandez (Napoli), Pablo Zabaleta (Manchester City), Ezequiel Garay (Benfica), Marco Rojo (Sporting Lisabona), Jose Basanta (Monterrey), Hugo Campagnaro (Inter Miláno), Lisandro Lopez (Getafe), Gino Peruzzi (Catania), Nicolas Otamendi (Atletico Mineiro);
Mijlocasi: Javier Mascherano (FC Barcelona), Jose Sosa (Atletico Madrid), Angel Di María (Real Madrid), Augusto Fernandez (Celta Vigo), Ricardo Alvarez (Inter Milano), Lucas Biglia (Lazio), Maximiliano Rodríguez (Newell's), Ever Banega (Newell's), Fernando Gago (Boca Juniors);
Atacanti: Lionel Messi (FC Barcelona), Rodrigo Palacio (Inter Miláno), Gonzalo Higuaín (Napoli), Sergio Agüero (Manchester City), Ezequiel Lavezzi (París Saint Germain);

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
ROMANIA - ARGENTINA. Simulare grafica din tribuna VIP unde 8 locuri au ramas libere dupa condamnarea greilor din fotbal
ROMANIA - ARGENTINA. Simulare grafica din tribuna VIP unde 8 locuri au ramas libere dupa condamnarea greilor din fotbal

Intr-un moment zero al fotbalului romanesc, cu sefii ajunsi la puscarie, cel mai talentat fotbalist al planetei, Lionel Messi, a venit la noi. Romania intalneste Argentina pe National Arena, in direct la PRO TV.

Piciorul de aur al lui Lionel Messi costa 5,25 milioane de dolari. Uite cum arata
Piciorul de aur al lui Lionel Messi costa 5,25 milioane de dolari. Uite cum arata

O statueta din aur masiv ce reprezinta piciorul stang al atacantului argentinian al echipei Barcelona, Lionel Messi, va fi vanduta in aceasta saptamana in Japonia, a anuntat, miercuri, un sculptor, citat de AFP.

Ce se intampla cu biletele? O intrebare la care 30.000 de fani ai Nationalei asteapta raspunsul
Ce se intampla cu biletele? O intrebare la care 30.000 de fani ai Nationalei asteapta raspunsul

Distribuitorul de bilete pentru amicalul Romania - Argentina, Eventim, asteapta documentul oficial al FRF privind suspendarea meciului, pentru a stabili detaliile privind rambursarea biletelor vandute.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.