Miracolul Leicester City. Cum au sarbatorit fanii echipei, dupa una dintre cele mai mari surprize din istoria sportului

Bucurie Leicester

 Orasul Leicester a fost cuprins de scene de bucurie luni seara, dupa egalul dintre Chelsea si Tottenham (2-2), care a asigurat un prim titlu istoric pentru echipa de fotbal Leicester City, informeaza AFP.

Suporterii clubului s-au reunit in baruri si pub-urile din localitate, unde au petrecut pana dimineata.

La Hogarth's, fanii au "explodat" de bucurie imediat dupa fluierul final. Pub-ul este situat la doi pasi de Catedrala unde regele Richard al III-lea a fost inhumat pentru a doua oara in martie 2015, declansand debutul parcursului catre glorie in opinia anumitor superstitiosi.

Suporterii s-au raspandit apoi pe strazile din oras dupa meci, intonand cantece de glorie la adresa antrenorului italian Claudio Ranieri si a golgheterului Jamie Vardy (22 goluri), desemnat de catre jurnalisti fotbalistul anului in Anglia.

Citește și
Steaua - Astra
Astra a castigat primul titlu din istorie. Cum s-au bucurat giurgiuvenii dupa ce Steaua nu a putut sa o bata pe Pandurii
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Vreau sa petrec! O sustin pe Leicester de cand am 14 ani. Va imaginati ce inseamna asta pentru mine?", a afirmat Caroline Wilkins, in varsta de 60 ani.

Karishma Kapoor, un student, poate sa fie si mai fericit. Dupa ce a pariat doua lire sterline pe Leicester, devenita campioana, inainte de debutul sezonului, el va incasa acum suma de 10.000 de lire sterline, cota fiind de 5.000 la 1 la acea vreme.

Leicester City a cucerit in premiera titlul de campioana a Angliei la fotbal, luni seara, dupa ce Tottenham a terminat la egalitate in deplasare cu Chelsea, scor 2-2, in etapa a 36-a din Premier League.

Leicester City, club infiintat in 1884, avea in palmares doar patru trofee majore in istoria sa de 132 de ani, trei Cupe ale Ligii (1964, 1997, 2000) si o Cupa a Angliei (1971).

Leicester are sapte puncte avans cand au mai ramas doua etape de jucat si nu mai poate fi ajunsa de Tottenham.

Claudio Ranieri dupa castigarea titlului cu Leicester City: Este un sentiment uimitor, sunt mandru

Antrenorul italian Claudio Ranieri a declarat, luni seara, dupa ce a castigat titlul de campion al Angliei cu echipa Leicester City, ca este un sentiment uimitor si a precizat ca este mandru de performanta reusita, informeaza BBC, citata de News.ro.

"Este un sentiment uimitor si sunt extrem de fericit. Sunt mandru. Jucatorii au fost fantastici. Concentrarea lor, determinarea lor si spiritul lor a facut posibil acest succes. Sunt un om pragmatic, mi-am dorit sa castig fiecare meci si nu m-am gandit niciodata ca putem castiga titlul. In fiecare meci jucatorii mei s-au batut pentru victorie si asta mi-a placut mereu la ei. Sunt fericit pentru ei, pentru conducere, pentru personalul clubului, dar si pentru fanii nostri", a spus Ranieri.

Atacantul James Vardy a afirmat ca este privilegiat sa intre in istoria clubului Leicester City: "Este un sentiment incredibil. Nu am mai simtit niciodata asa ceva. Anul trecut pe vremea asta ne salvam de la retrogradare, iar acum sarbatorim castigarea titlului. Acest lucru arata cat de mult am muncit cu totii in acest sezon. Este cea mai mare performanta pentru Leicester si sunt privilegiat sa intru in istoria clubului".

Antrenorul lui Tottenham o "felicita" pe Leicester City pentru titlu

"Este o lectie, dar avem un potential enorm pentru viitor", a declarat antrenorul echipei Tottenham Hotspur, Mauricio Pochettino, care a felicitat-o pe Leicester City pentru titlul de campioana a Angliei la fotbal obtinut luni, dupa egalul londonezilor cu Chelsea (2-2).

"Inainte de toate, vreau sa o felicit pe Leicester si pe antrenorul Claudio Ranieri, pe jucatorii si suporterii sai", a declarat tehnicianul argentinian. Sunt deceptionat, intrucat ma gandeam ca vom duce cursa pana la capat. Este o lectie buna pentru noi. Avem echipa cea mai tanara din campionat. Suntem foarte mandri, la fel ar trebui sa fie si suporterii nostri. Avem un potential enorm pentru viitor", a afirmat Pochettino.

"Acesta este fotbalul. Suntem barbati si trebuie sa demonstram ca suntem puternici. Suntem deceptionati ca am lasat sa ne scape acest titlu, dar trebuie sa fim realisti si sa-i felicitam pe jucatorii nostri. Anul viitor, trebuie sa incercam sa fim si mai puternici si sa ramanem in cursa", a adaugat el.

Ascensiunea "Vulpilor" din ultimii ani

In 2009, Leicester City juca in League One, a treia divizie din campionatul Angliei, dupa ce retrogradasera din Championship. Totusi, au promovat dupa numai un sezon, iar in anii urmatori s-au luptat sa ajunga iar in elita.

Au reusit acest lucru in 2014, insa in sezonul urmatorul au fost iar la un pas sa retrogradeze. Cu noua etape inainte de final, erau la 7 puncte de salvare. Totusi, dupa o serie incredibila de 7 victorii si un egal, "Vulpile" si-au asigurat locul in Premiership. Managerul de la acea data, Nigel Pearson, a fost declarat erou pentru ca a salvat echipa.

Un scandal izbucnit insa dupa terminarea sezonului, in care a fost implicat fiul sau, James Pearson, jucator la echipa a doua a clubului, s-a incheiat cu demiterea lui Nigel. In locul sau a fost adus Claudio Ranieri, un antrenor care reusise "performanta" de a pierde cu Grecia in fata Insulelor Feroe, intr-o grupa in care Romania a terminat pe 2, in spatele Irlandei de Nord. "Claudio Ranieri? Pe bune?" a fost reactia marelui fotbalist Gary Lineker, pe Twitter

Leicester a reusit insa un sezon 2015-2016 fabulos, dominandu-l chiar in partea a doua, gratie unor jucatori ca Robert Huth, N'Golo Kante, Riyad Mahrez si Jamie Vardy. Astfel, cu 2 etape inainte de final s-au incununat campioni, exact cum anticipase Sir Alex Ferguson in urma cu cateva luni.

Salariile platite de Leicester

Desi a castigat campionatul am putea spune la pas, Leicester se situeaza de abia pe locul 17 la capitolul salarii. Sumele prezentate de CBS sunt exprimate in lire sterline si se refera la bugetul anual.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Un tanar fotbalist a murit pe teren. Ce s-a intamplat cand s-a apropiat de poarta
Un tanar fotbalist a murit pe teren. Ce s-a intamplat cand s-a apropiat de poarta

Portarul de rezerva al echipei australiene de fotbal din liga secunda, Melaka United, Stefan Petrovski, in varsta de 18 ani, a murit dupa ce a fost lovit de un fulger in timpul unui cantonament pe care formatia sa il efectua in Malaezia, scrie Reuters.

Astra a castigat primul titlu din istorie. Cum s-au bucurat giurgiuvenii dupa ce Steaua nu a putut sa o bata pe Pandurii
Astra a castigat primul titlu din istorie. Cum s-au bucurat giurgiuvenii dupa ce Steaua nu a putut sa o bata pe Pandurii

 Astra Giurgiu este virtual campioana a Romaniei la fotbal, dupa ce Steaua Bucuresti a terminat la egalitate cu Pandurii Targu Jiu, scor 1-1 (0-0), duminica seara, pe Arena Nationala din Capitala.

Romania - Spania 0-0: Nicusor Stanciu, cel mai bun jucator de pe teren. Toate reactiile dupa meci
Romania - Spania 0-0: Nicusor Stanciu, cel mai bun jucator de pe teren. Toate reactiile dupa meci

Romania a facut egal cu campioana Europei, 0-0 cu Spania. Nationala a castigat un nou numar 10 pentru EURO: Nicusor Stanciu, cel mai bun om de pe teren.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.