Premiera in justitia din Romania. Suma uriasa pe care o tanara trebuie sa i-o returneze iubitului dupa ce a anulat nunta

Ultimul update: Duminica 08 Martie 2015 10:41
Data publicarii: Joi 05 Martie 2015 19:21
Categorie: Social

Premiera in justitia romaneasca. O tanara din Bucuresti este obligata de instanta sa ii inapoieze fostului logodnic, un om de afaceri american, 200.000 de dolari, bani pe care el i-a dat pentru nunta care n-a mai avut loc.

Aceasta prima sentinta vine la aproape 4 ani de cand in noul cod civil au aparut articole care reglementeaza logodna.

Richard Grover si Alina s-au cunoscut in 2010, la Londra, acolo unde romanca lucra intr-un bar. Relatia lor a durat aproape 2 ani, timp in care americanul a ajuns si in Romania. Indragostit, i-a daruit Alinei un inel de logodna, cu diamante, de 8.000 de dolari.

Richard Grover: "I-am intalnit familia de multe ori, am vorbit cu ei, am fost acasa la ei. Asadar, a fost, asa cum am mai spus, un proces foarte complex sa ma fraudeze si tind sa cred ca nu sunt singurul barbat caruia i-a facut asta."

Potrivit avocatilor, Alina a primit 60.000 de dolari ca sa organizeze petrecerea de nunta, inca pe atat sa isi cumpere o masina, iar chiria apartamentului din Londra, unde locuia cu sora ei, l-a costat pe Richard 7.000 de lire sterline.

Apelul romanului condamnat la moarte in Malaysia, pentru trafic de droguri, a fost respins. Ionut mai are o singura sansa

Richard Grover: "Au fost mai multe scuze pentru care a avut nevoie de bani: una a fost ca era logodnica mea si trebuia sa o sustin cand era in Londra cu sora ei. De asemenea, voia bani pentru mama ei, pentru ca era bolnava, apoi i-am dat dat bani ca sa pregateasca casa noastra, care urma sa fie in Valeni."

Richard povesteste ca in momentul in care el nu i-a mai dat bani Alinei, aceasta a rupt relatia. Asa ca el i-a cerut banii cheltuiti inapoi. Pentru ca fata a refuzat, a dat-o in judecata. Richard a reusit sa dovedeasca in instanta cati bani a cheltuit cu fosta logodnica.

Avocat Dan Dandes: "A tinut fiecare chitanta, fiecare bon, fiecare cheltuiala pe care a facut-o cu parata, sora ei si, bineinteles, toata familia."

Inalta Curte a decis ca Alina trebuie sa ii inapoieze fostului logodnic 200.000 de dolari, contravaloarea darurilor de logodna si casatorie.

Avocat Marian Plamadeala: "Am reusit sa dovedim faptul ruperii logodnei prin punerea la dosar a corespondentei electronice dintre cei doi."

Fosta logodnica nu a vrut sa comenteze situatia.

Sentinta definitiva este prima de acest fel data de instanta, din 2011 de cand logodna a fost reglementata in noul cod civil, care spune ca: "In cazul ruperii logodnei, sunt supuse restituirii darurile pe care logodnicii le-au primit in considerarea logodnei sau, pe durata acesteia, in vederea casatoriei, cu exceptia darurilor obisnuite. Darurile se restituie in natura sau, daca aceasta nu mai este cu putinta, in masura imbogatirii."

Noul Cod Civil spune ca logodnicul parasit cu putin timp inainte de nunta sau imediat dupa, poate sa ceara in instanta despagubiri celui sau celei care l-a abandonat.

Elena Udrea ramane dupa gratii, in Dosarul

Elena Udrea ramane dupa gratii, in Dosarul "Gala Bute". Magistratii ICCJ au respins contestatia deputatei

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, prezintă împreună cu primarii celor 6 sectoare ale Municipiului București un raport de activitate în primul an de mandat

Firea vrea referendum în Bucureşti pentru taxa de mediu. "Au venit toate rablele din Europa"

Un manager din România vrea să angajeze 1.000 de oameni şi nu găseşte niciunul

Soluția găsită de un primar pentru a convinge tinerii să rămână în sat

Târg de joburi la Suceava. Un bărbat care a lucrat doar la cules de mere până la 35 de ani vrea minim 1.500 de lei net

A aflat că are cancer în ziua în care a născut. Cum o puteți ajuta pe tânără

Fotografiile de toamnă, o afacere profitabilă pentru organizatorii de sejururi foto

Festivalul Familiei

”Festivalul Familiei”: ocazia perfectă pentru părinți de a petrece mai mult timp cu copiii

Sute de oameni au cerut, în stradă, legalizarea parteneriatului civil

O tânără cu scleroză multiplă a rămas fără pensie, după ce a publicat un volum de poezii

Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine

Grădiniţă-fantomă, într-un sat din Mureş. "E frumos, păcat că nu funcţionează"

Jumătate dintre studenţii români abandonează înainte de absolvire. "Când nu ai ce mânca, nu îţi pasă de diplomă"