Patru fosti hingheri dezvaluie metodele rudimentare prin care sunt prinsi maidanezii. Doar 8.000 din 65.000 au fost capturati

×
Codul embed a fost copiat

Problema cainilor fara stapan din Bucuresti a fost si ramane una fara rezolvare. De la inceputul anului si pana acum, doar 8000 de maidanezi, din cei 65 de mii care circula pe strazi, au fost stransi.

Ritmul lent de capturare poate fi pus si pe seama metodelor rudimentare ale angajatilor slab pregatiti. Neajunsurile din sistem au fost demascate miercuri de cativa fosti hingheri. Acestia acuza, printre altele, primaria, pentru ca, in lipsa unei strategii, animalele prinse sunt chinuite. Nimic adevarat, riposteaza reprezentantii ASPA.

Operatiunea de capturare a maidanezilor din Bucuresti a inceput cu stangul. Din start, a fost evident ca cei 8 hingheri din sistem nu sunt suficienti pentru a prinde 65 de mii de caini, asa ca servicul de ecarisaj a fost extrenalizat catre firme care nu au nicio legatura cu acest domeniu. In concluzie, nici angajatii lor. Acest lucru a fost recunoscut acum de patru dintre ei care s-au hotarat sa vorbeasca despre lipsurile din sistem.

Caini maidanezi

Florin Mihai Radu: "Crosele erau prevazute cu un cablu de otel. Cainele, cand venea in viteza, se prindea in crosa, el alergand asa, se tragea brusc si te taia la gat, se strangula. De multe ori, le dadea sangele pe gura. In mod normal, trebuiau tranchilizati."

Fostii hingheri au povestit ca animalele stateau si cate 14 ore in custile din masini, inainte sa fie descarcate in adaposturi. In plus, pentru ca metodele de capturare erau violente, multi caini nu mai rezistau si mureau pana sa ajunga in Pallady, Mihailesti sau Bragadiru. Iata si replica celor de la ASPA:

Citește și
mama copil muscat
"Cainii migreaza". Explicatia autoritatilor din Capitala dupa ce un copil a fost muscat de un maidanez in parc
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Razvan Bancescu - coordonator proiect ASPA: "Sunt caini care sunt bolnavi, metodele de prindere nu sunt din cele mai elegante dar sunt cele legale. Orice prindere care nu inseamna prinderea cainelor implica un risc, implica risc de ranire."

Asta, chiar daca legea spune insa clar ca in timpul capturarii, ranirea si mutilarea cainilor este interzisa.

Caini maidanezi

Hingherii, care s-au angajat de buna voie, se pling ca nu au fost instruiti sa captureze animalele. De aici si erorile.

Laurentiu Radu: "Legea spune capturarea cainilor fara stapan, din cate stiu eu , dar daca era stapanul langa el si nu avea lesa, disparea cainele."

Caini maidanezi

Conform datelor oficiale, de cand s-a prapadit Ionut, copilul sfasiat de caini, 16500 de maidanezi au fost ridicati din Bucuresti, 3000 au fost eutanasiati si 8000 adoptati. Alti 49 .000 sint in continuare liberi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Demonstratii de dresaj canin la un liceu din Oradea, in saptamana
Demonstratii de dresaj canin la un liceu din Oradea, in saptamana "Scoala Altfel". Elevii, indemnati sa ia acasa un maidanez

  Sala de sport a liceului Don Orione din Oradea s-a dovedit ieri neincapatoare. Dar nu pentru ca ar fi avut loc un meci de fotbal
intre elevi, ci pentru o demonstratie de dresaj canin.

"Cainii migreaza". Explicatia autoritatilor din Capitala dupa ce un copil a fost muscat de un maidanez in parc

Un nou incident grav readuce in discutie problema cainilor fara stapan, lasati la voia intamplarii prin Bucuresti. De aceasta data un copil de 7 ani a ajuns la spital, dupa ce a fost atacat de un maidanez chiar sub ochii mamei.

Cine raspunde de cei 7 caini care au muscat-o de 20 de ori pe femeia gasita moarta la Obor.
Cine raspunde de cei 7 caini care au muscat-o de 20 de ori pe femeia gasita moarta la Obor. "Ii lasam pe strada, n-avem loc"

Moartea femeii gasita cu muscaturi de caine pe trup, intr-un parc din sectorul 2 al Capitalei, este un mister pe care autoritatile il vor lamuri cel mai devreme in cateva saptamani. Autopsia efectuata nu a adus raspunsurile asteptate.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.