Patru fosti hingheri dezvaluie metodele rudimentare prin care sunt prinsi maidanezii. Doar 8.000 din 65.000 au fost capturati
Problema cainilor fara stapan din Bucuresti a fost si ramane una fara rezolvare. De la inceputul anului si pana acum, doar 8000 de maidanezi, din cei 65 de mii care circula pe strazi, au fost stransi.
Ritmul lent de capturare poate fi pus si pe seama metodelor rudimentare ale angajatilor slab pregatiti. Neajunsurile din sistem au fost demascate miercuri de cativa fosti hingheri. Acestia acuza, printre altele, primaria, pentru ca, in lipsa unei strategii, animalele prinse sunt chinuite. Nimic adevarat, riposteaza reprezentantii ASPA.
Operatiunea de capturare a maidanezilor din Bucuresti a inceput cu stangul. Din start, a fost evident ca cei 8 hingheri din sistem nu sunt suficienti pentru a prinde 65 de mii de caini, asa ca servicul de ecarisaj a fost extrenalizat catre firme care nu au nicio legatura cu acest domeniu. In concluzie, nici angajatii lor. Acest lucru a fost recunoscut acum de patru dintre ei care s-au hotarat sa vorbeasca despre lipsurile din sistem.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Florin Mihai Radu: "Crosele erau prevazute cu un cablu de otel. Cainele, cand venea in viteza, se prindea in crosa, el alergand asa, se tragea brusc si te taia la gat, se strangula. De multe ori, le dadea sangele pe gura. In mod normal, trebuiau tranchilizati."
Fostii hingheri au povestit ca animalele stateau si cate 14 ore in custile din masini, inainte sa fie descarcate in adaposturi. In plus, pentru ca metodele de capturare erau violente, multi caini nu mai rezistau si mureau pana sa ajunga in Pallady, Mihailesti sau Bragadiru. Iata si replica celor de la ASPA:
Razvan Bancescu - coordonator proiect ASPA: "Sunt caini care sunt bolnavi, metodele de prindere nu sunt din cele mai elegante dar sunt cele legale. Orice prindere care nu inseamna prinderea cainelor implica un risc, implica risc de ranire."
Asta, chiar daca legea spune insa clar ca in timpul capturarii, ranirea si mutilarea cainilor este interzisa.
Hingherii, care s-au angajat de buna voie, se pling ca nu au fost instruiti sa captureze animalele. De aici si erorile.
Laurentiu Radu: "Legea spune capturarea cainilor fara stapan, din cate stiu eu , dar daca era stapanul langa el si nu avea lesa, disparea cainele."
Conform datelor oficiale, de cand s-a prapadit Ionut, copilul sfasiat de caini, 16500 de maidanezi au fost ridicati din Bucuresti, 3000 au fost eutanasiati si 8000 adoptati. Alti 49 .000 sint in continuare liberi.