Primarul Firea și ministrul Bodog, enervați de întrebările presei, la inaugurarea noului Spital ”Foișor”

Ultimul update: Luni 18 Decembrie 2017 19:49
Data publicarii: Luni 18 Decembrie 2017 15:30
Categorie: Social

Înconjurați de jurnaliști cu microfoane și camere de luat vederi, ministrul Sănătății Florian Bodog și primarul general Gabriela Firea au inaugurat cu mândrie spitalul Foișor din București.

În timp ce oficialii români se plimbau prin încăperile moderne ale unității medicale, jurnaliștii încercau să afle dacă există soluții concrete la problemele din sistemul de sănătate.

Întrebările s-au referit la strategia pentru reabilitarea spitalelor care sunt gata să se prăbușească sau ce se întâmplă cu clădirea nouă a spitalului Gomoiu ori de ce nu se fac transplanturi de plămâni la spitalul Sf. Maria

De altfel, noua clădire a Spitalulului Foişor a fost inaugurată luni, cu toate că sunt prea puţini medici şi asistente. Secţia de terapie intensivă, de pildă, va funcţiona pentru început cu jumătate din numărul necesar de asistente. 175 de milioane de lei au fost investiţi în construcţie şi aparatură.

De fiecare dată, ministrul sau primarul general erau iritați de întrebări - Firea spunând chiar că se simte hărțuită, după ce a fost întrebată de ce este nevoie de alocarea unor milioane de lei pentru amplasarea unor statui în București (detalii aici).

Ce se întâmplă cu noi? Când am uitat să mai fim oameni?

Nu vă interesează spitalul, vă interesează cu totul altceva, dar plângeți tot timpul că nu se fac investiții în spitale. Acum când veniți la o asemenea investiție ne întrebați cu totul altceva. Ăsta este respectul” - le-a spus reporterilor primarul general.

Discuțiile dintre primarul general Gabriela Firea și jurnaliști

Reporter: Doamna primar, ce se întâmplă cu clădirea nouă a spitalului Gomoiu? E tot un spital al Capitalei.
Gabriela Firea: S-a terminat construirea clădirii și acum se aduc echipamentele care vor fi finalizate ca și montaj maxim în luna martie. Sperăm ca la 1-8 martie să facem inaugurarea și la Gomoiu.

Reporter: Și în legătură cu transplantul de plămâni de la spitalul Sf. Maria? Când se va face sau ce mai lipsește de acolo?
Gabriela Firea: Decizia aparține echipei medicale, domnului doctor Copcă, atunci când vor fi pregătiți și vor avea și pacienți cu siguranță se va anunța și primul transplant de plămâni. Noi ne dorim să dotăm cât mai bine acest spital astfel încât să fie la standarde europene.

Reporter: Nu este suficent dotat?
Gabriela Firea: În acest moment este foarte dotat. După cum știți, pentru a se realiza un transplant trebuie în primul rând să ai și pacienți, trebuie să ai și toate condițiile.

Reporter: Există și pacienți, domnul manager a zis că domnul profesor (Igor Tudorachge, n.red.) a obținut acordul pentru 1 an..
Gabriela Firea: Eu sunt primarul general și trebuie să asigur funcționarea optimă a acestui spital. Mai departe este decizia managementului medical.

Reporter: Anul trecut spuneați că totul e în regulă, între timp s-a întâmplat ceva?
Gabriela Firea: Și acum totul este în regulă, dar decizia de a realiza aceste operații nu-i aparține primarului, ci echipei de medici, dar din punct de vedere al infrastructurii și al clădirii totul este conform standardelor, pentru că am investit foarte mult în spitale și nu am făcut economii în acest domeniu.

Noul spital Foișor

Noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foișor, inaugurat pe 18 decembrie, ”oferă pacienților condiții ultramoderne de confort și siguranță”, spune Primăria Capitalei.

Este vorba de o investiție de 37 milioane euro doar în construcția clădirii și alte 12 milioane de euro în dotarea cu aparatură ultramodernă.

Noul spital Foișor este o construcție de 9.000 de mp, cu 6 etaje, 8 săli de operație, 119 paturi și dotări de ultima generație.

Totodată, în acest spital, normele de securitate și confort vor fi respectate în totalitate - ne asigură autoritățile: un salon are maximum 4 paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajată o sală de kinetoterapie, unde pacienții vor putea face recuperarea medicală, precum și o secție de imagistică ultramodernă cu tomografie computerizată și radiologie.

Bodog încă nu a rezolvat grava criză de imunoglobulină. Bolnavii plătesc sume mari ca să trăiască

Bodog încă nu a rezolvat grava criză de imunoglobulină. Bolnavii plătesc sume mari ca să trăiască

afumatori

Afumătorile se umplu cu preparate pentru Paște. Mezelarii lucrează la foc continuu

Jurnalul ”Marșului Speranței” de 450 de km, de la Cluj la București. ”Am ajuns să strigăm jos comunismul”

Tudor Chirilă: De 30 de ani știm bine că cetățenii României sunt singuri în fața politicienilor

“Corupţia ucide”: Există posibilitatea unor încercări de deturnare a manifestanţilor către Palatul Cotroceni

Starea copilului tratat cu ciocolată într-un spital din Iași, după 4 luni de la internare

Primăria Galaţi vrea purificatoare pe motiv că apa de la robinet ar conţine substanţe periculoase

homosexualitate, adolescenti, romania, 120 de batai pe minut, film,

Părerile adolescenților despre homosexualitate. Psihologi: Sunt influenţaţi de părinți

80% dintre hoteluri sunt ocupate pentru acest weekend. Turiștii au dat năvală la munte

Gestul care l-a făcut erou pe un jandarm din Hunedoara. ”A observat persoana și i-a acordat primul ajutor”

Protest uriaș anunțat sâmbătă seară în Capitală. ”Spune nu corupției”

"Cuier pentru nevoiași". Zeci de persoane s-au bucurat de haine groase grație campaniei

Bătrâna care trăiește pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul. Vinde căciuli făcute de ea