Victor Ponta a ajuns in carje la Palatul Victoria, unde a avut loc sedinta de Guvern. Premierul i-a scris lui Klaus Iohannis

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta a ajuns miercuri in Romania, dupa o absenta de 26 de zile, timp in care Guvernul a fost condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Cu barba, mustata si in carje, premierul Victor Ponta a revenit miercuri in tara. Dupa o absenta de 26 de zile, perioada in care a fost operat la genunchi, intr-o clinica din Turcia, seful guvernului, a mers la Palatul Victoria, dar nu a condus sedinta saptamanala I-a scris in schimb presedintelui Iohannis, ca vrea sa se intoarca la serviciu de joi, asadar acesta ar putea da decretul de repunere a sa in functie.

Dupa doua ore petrecute in Palatul Victoria, Victor Ponta, a parasit sediul Guvernului. A coborat cu grija treptele. In masina, a vrut sa isi intinda piciorul operat pe bancheta din spate dar s-a razgandit, pentru ca i s-a alaturat fiul sau, Andrei.

Cu o ora inainte, baiatul fusese adus la sediul Executivului de un ofiter al Serviciului de Protectie si Paza. Avea la el un skateboard. Andrei locuieste cu mama sa, prima sotie a premierului, asa ca a fost dornic sa isi reintalneasca tatal dupa aceasta absenta.

Premierul a aparut in tara usor schimbat. Are barba si mustata. Tot asa s-a fotografiat alaturi de medicii turci. In poza publicata pe Facebook poarta pantaloni scurti. Nu are bandaj vizibil la genunchiul operat si nici cadru ajutator.

Citește și
Traian Basescu, Victor Ponta - AGERPRES
Traian Basescu ii ia apararea lui Victor Ponta: "In diagnosticul penal de conflict de interese il vad nevinovat"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Multumesc echipei medicale extraordinare care a dovedit nu doar profesionalism ci si multa atentie si simpatie!", a scris pe Facebook.

Tot pe Facebook a pus si scrisoarea catre presedintele Klaus Iohannis prin care il instiinteaza ca de joi poate sa revina in functia de premier. Asta dupa ce in ultimele trei saptamani in locul sau a fost interimar Gabriel Oprea.

De altfel Oprea a si condus sedinta de guvern de miercuri, in timp ce Ponta a intrat in sala doar ca sa-si salute colegii. Potrivit medicilor, recuperarea lui Victor Ponta va fi una de durata. Dupa o astfel de operatie timp de doua luni pacientii merg ajutati de carje, insa se pot considera refacuti abia dupa o jumatate de an.

 

Pe 12 iunie 2015, premierul Romaniei a ajuns in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku. A doua zi, pe 13 iunie, Ponta a plecat in Turcia.

Premierul a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, iar o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang. Pe 22 iunie, el a postat pe Facebook fisa sa medicala de la Spitalul Medipol, unde a fost operat la genunchiul stang. Premierul a precizat ca documentele au fost traduse din limba turca.

In data de 20 iunie, conform documentelor medicale, premierul a fost externat ”cu stare generala buna, cooperant si orientat”. Intr-un alt document postat pe Facebook, au fost prezentate si alte recomandari ale medicilor, care cuprindeau: ”extensie totala la genunchi, flexiunea genunchiului la cel putin 90 de grade, un control amanuntit al cvadricepsului, miscare cat mai devreme” si mai multe tipuri de exercitii.

Recent, fostul presedinte Traian Basescu a spus ca premierul Victor Ponta a ales sa se opereze la genunchi in Turcia pentru a nu putea fi adus foarte repede la DNA cu un mandat european.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Victor Ponta revine in tara cel tarziu miercuri. Cine va plati costurile interventiei chirurgicale facute in Turcia
Victor Ponta revine in tara cel tarziu miercuri. Cine va plati costurile interventiei chirurgicale facute in Turcia

Pana miercuri, cel tarziu, premierul Victor Ponta va reveni in tara. Potrivit apropiatilor, medicul care l-a operat pe seful guvernului vrea sa-l vada inca o data inainte sa isi dea acordul pentru plecare.

Traian Basescu ii ia apararea lui Victor Ponta:
Traian Basescu ii ia apararea lui Victor Ponta: "In diagnosticul penal de conflict de interese il vad nevinovat"

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, vineri, ca i se pare fortata si exagerata acuzatia de conflict de interese impotriva premierului Victor Ponta.

Primele declaratii ale lui Ponta dupa operatie:
Primele declaratii ale lui Ponta dupa operatie: "Ii asigur pe cei care se bucura de necazul meu ca ma intorc mai puternic"

Premierul Victor Ponta ofera primele informatii cu privire la operatia la genunchi la care a fost supus luni, in Turcia, in urma unei accidentari suferite la baschet.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.