Victor Ponta anunta ca isi va depune "demisia in alb" din PSD. Dragnea ii da replica: "Incerc sa inteleg de ce este suparat"

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta anunta ca isi va depune demisia in alb din PSD si o va trimite presedintelui Liviu Dragnea.

UPDATE 21:45 Deputatul PSD Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Romania TV, ca nu se intelege cu liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, din mai multe motive, fiind si o diferenta de stiluri de conducere, actulul sef al PSD avand un stil "mai personal", care duce la situatii in care masurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern, lucru care afecteaza eficienta actului de guvernare.

"Daca am eu vreo problema personala cu domnul Dragnea, asta este strict problema noastra, nu intereseaza pe nimeni altcineva, e o chestiune personala. (...) Nu am nicio suparare, doar recunostinta si iubire pentru oamenii din PSD. Nu ma inteleg cu domnul Dragnea, dar asta este strict problema noastra personala", a spus fostul premier.

El a afirmat ca nu va critica niciodata PSD si, daca ar fi sa plece din partid, nu se va inscrie in alta formatiune, explicand ca atitudinea sa din ultima perioada vine din faptul ca are o anumita experienta politica, care ii da "dreptul de a spune niste lucruri". Ponta arata ca de aici apare si neintelegerea sa cu Liviu Dragnea, pentru ca sunt unele lucruri care il ingrijoreaza si care au devenit "obsesii" pentru el, precum atitudinea fata de politica externa, abuzurile procurorilor, dar si actul de guvernare.

"Imi doresc foarte tare sa se ia masuri sociale si laud Guvernul actual pentru masurile sociale, dar am mai invatat ceva: noi nu putem sa impartim ceva ce inca nu avem. (...) Mie imi este teama, si zau ca imi doresc sa nu se intample lucrul asta, ca noi acum impartim ce nu avem", a spus Ponta.

Citește și
Sorin Grindeanu
Surse: Premierul Sorin Grindeanu se consulta frecvent cu Victor Ponta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Fostul premier a mai spus ca el si Liviu Dragnea au "stiluri diferite de conducere". "Eu, de exemplu, nu am luat nicio decizie politica fara sa ma consult cel putin cu Liviu Dragnea, care era presedinte executiv, dar ne mai consultam noi doi, mai chemam inca noi, inca cinci, mai intrebam pe Adrian Nastase, pe un vicepresedinte, pe alti ministri, vorbeam cu Tariceanu. Domnul Dragnea are un stil de conducere mai personal", a explicat Ponta.

Deputatul a dat ca exemplu actuala situatie din partid, in care masurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern.
"Nu poti sa guvernezi cu ministri pusi de altcineva, care asculta de altcineva, cu masuri pe care, daca sunt bune, le anunta partidul, daca sunt rele si le ia Grindeanu, cum a fost aia, cu OUG 13. Aia a fost a lui Grindeanu, ca a fost rea. Daca e de mariri, e a PSD. E un lucru care tine de eficienta", a afirmat fostul premier.

 

Fostul prim-ministru a spus miercuri la Parlament ca isi depune demisia in alb din partid, pe care o va trimite presedintelui Liviu Dragnea.

Avand in vedere ca asta-i dreptul la care tin cel mai mult, si anume sa-mi spun opinia, si o sa-mi spun opinia foarte mult timp .. Daca deranjez .. Am vazut ca deranjez, de astazi o sa-i trimit domnului Dragnea ..

Stiti ca nu vreau sa ma dea nimeni afara din partid. Ii trimit demisia mea in alb si cand il supar foarte tare o introduce si a scapat de mine.

Dar sa tac din gura nu pot la varsta asta sa mai tac din gura pe lucruri pe care le-am vazut, pe care le stiu si pe care le vad cu ingrijorare.  

Sustin in continuare guvernul Grindeanu, indemn in continuare oamenii sa voteze cu PSD cum am facut si anul trecut. N-am nicio conspiratie in minte si m-a amuzat cand am citit povestile care ii plac lui Liviu foarte tare. Ultima mea conversatie telefonica cu domnul Dragnea a fost in decembrie, cand m-a sunat, daca e adevarat ca ma vad seara cu nu stiu cine, cu Teodorovici, cu Banicioiu, sa conspiram. I-am inchis telefonul, m-am filmat, eram la vreo 3.000 de kilometri distanta, pe un teren de golf si i-am trimis filmarea. Si i-am zis nu te mai lua dupa toti nebunii.", a spus Victor Ponta.

Anuntul lui vine la scurt timp dupa ce a criticat modul in care este condus Partidul Social Democrat, fapt care l-a facut pe Liviu Dragnea sa spuna ca orice critica a lui Victor Ponta este sanatate curata.

La scurt timp dupa aceste declaratii a venit si replica presedintelui PSD Liviu Dragnea, tot de pe holurile Parlamentului, acolo unde se afla si Victor Ponta.

Dragnea a precizat ca nu va da curs demisiei in alb a lui Ponta, sustinand ca excluderea lui din partid, dupa "modelul Mircea Geoana", ar fi o greseala a PSD-ului.

"Am citit si eu stirile cat eram in sala. N-am putut sa ies afara pentru ca am condus sedinta comuna. Eu nu sunt de acord ca Victor Ponta sa plece din partid. Am citit, incerc sa inteleg ce a spus. Daca-mi va trimite o demisie in alb nu o voi activa. Nu cred, nu concep ca un fost presedinte al partidului sa primeasca un tratament identic cu cel pe care l-a avut Mircea Geoana. Si este o greseala pe care noi am facut-o cu Mircea Geoana si am mai spus-o in mai multe randuri.

Eu am mai vorbit cu Victor Ponta in ultima perioada, noi am mai vorbit in ultimele zile, au fost dati in care nu am fost singuri, au fost si alti colegi. Eu sper sa-i treaca supararea, incerc sa inteleg de ce este suparat. Nici eu nu stiu asta, incerc sa aflu. Victor Ponta era ce sa faca in partid, poate lucra in partid, poate ajuta partidul, poate sprijini Guvernul, asa cum o facem cu totii. PSD-ul l-a propus si l-a sprijinit pentru sefia comsiei pentru afaceri europene, care este o comisie parlamentara extrem de importanta." - a spus Dragnea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ponta, in dosarul lui Tariceanu: Am evitat sa ma mai vad cu Truica, deoarece am fost informat de SRI ca sunt probleme cu el
Ponta, in dosarul lui Tariceanu: Am evitat sa ma mai vad cu Truica, deoarece am fost informat de SRI ca sunt probleme cu el

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ca martor, in dosarul de favorizare a faptuitorului in care este judecat Calin Popescu Tariceanu, ca a rupt relatia cu omul de afaceri Remus Truica dupa ce a fost sesizat de SRI ca acesta are probleme.

Surse: Premierul Sorin Grindeanu se consulta frecvent cu Victor Ponta
Surse: Premierul Sorin Grindeanu se consulta frecvent cu Victor Ponta

Premierul Sorin Grindeanu are frecvent discutii cu Victor Ponta, ultima dintre ele avand loc chiar marti, au declarat, pentru News.ro, surse apropiate prim-ministrului.

Dragnea:
Dragnea: "Orice critica din partea lui Victor Ponta e sanatate curata". Ce spune seful PSD despre o demisie a lui Kovesi

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca orice critica din partea lui Victor Ponta este „sanatate curata” deoarece fostul premier este un om cu experienta.

Victor Ponta il avertizeaza pe Sorin Grindeanu:
Victor Ponta il avertizeaza pe Sorin Grindeanu: "Un avion condus de mai multi piloti are toate sansele sa se prabuseasca"

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni ca i-a spus lui Sorin Grindeanu ca are „o mare problema”, in conditiile in care un avion care este condus de mai multi piloti are toate sansele sa se prabuseasca rapid.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.