Dragnea: "Orice critica din partea lui Victor Ponta e sanatate curata". Ce spune seful PSD despre o demisie a lui Kovesi

Victor Ponta si Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca orice critica din partea lui Victor Ponta este „sanatate curata” deoarece fostul premier este un om cu experienta.

 Liderul social-democratilor a mai spus ca nu crede ca deputatul va pleca din partid.

„Orice critica de la Victor Ponta, pentru mine este sanatate curata”, a afirmat Liviu Dragnea.

Chestionat daca se poate ajunge la plecarea lui Victor Ponta din PSD, liderul social-democratilor a spus ca el nu crede ca se poate intampla asa ceva.

„Eu nu cred ca Victor Ponta va pleca din partid. Orice critica de a lui, repet, pentru mine este sanatate curata. E un om cu experienta. Pentru partid nu stiu. Repet, nu sunt probleme. Am vorbit si azi cu Victor”, a completat Liviu Dragnea.

Citește și
florin iordache stiri
DNA a descoperit documente distruse sau "plasmuite" in dosarul OUG 13. Procurorii au extins ancheta
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

De asemenea, intrebat de ce criticile venite din partea lui Victor Ponta este „sanatate curata”, presedintele PSD a raspuns: „Pentru ca te mentine treaz”.

Dragnea: Nu pot sa cer demisia Codrutei Kovesi pentru existenta unui conflict juridic de natura constitutionala

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti, la Parlament, ca nu poate sa ceara demisia procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi pentru existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, presedintele social-democratilor sustinand ca PSD nu a avut niciodata de gand sa ceara revocarea lui Kovesi de la sefia Directiei.

Intrebat daca impartaseste pozitia lui Calin Popescu-Tariceanu potrivit caruia se impune demisia din partea Laurei Codruta Kovesi, Liviu Dragnea a raspuns negativ.

„Nu impatasesc. Pentru asa ceva eu nu pot sa cer demisia nimanui pentru ca exista conflicte juridice de natura constitutionala, au mai existat, vor mai exista si Curtea va decide. Nu pentru asa ceva eu as cere demisia cuiva”, a subliniat liderul PSD.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca social-democratii nu au avut niciodata de gand sa ceara revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

„Noi, ca partid, nici in campanie, nici inainte de campanie, nici dupa alegeri nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor trei procurori: procuror general, procuror sef DIICOT, procuror sef DNA”, a precizat Liviu Dragnea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca decizia de luni a Curtii Constitutionale trebuia urmata de demisia sefei DNA, care ”a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist”. El mai sustine ca schimbarea trebuie sa inceapa cu o curatire a acestor ”institutii nedemocratice”.

”In orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR ar fi fost urmata de demisia sefului institutiei care a incalcat un principiu fundamental al democratiei: separatia puterilor in stat. Refuzul de a demisiona este inca o dovada a ceea ce as numi: coruptia de putere. Am spus si repet: puterea absoluta corupe absolut. Din pacate, DNA a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist, convinse ca au toata puterea si ca nimeni nu le poate sta in cale”, scrie Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constitutionala a admis, luni, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea in acest sens a fost facuta de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

”Exista conflict juridic intre autoritati cand o putere isi aroga competente, puteri care revin altei puteri", a declarat Valer Dorneanu.

Presedintele CCR considera ca, in cazul dezbatut de Curte, este vorba de un asemenea conflict juridic. Daca Parchetul (DNA - n.r.) s-ar fi limitat in actiunea sa sa verifice daca in mod concret s-a savarsit vreo infractiune in legatura cu acele fapte, lucrurile s-ar fi derulat in mod firesc, fara aparitia unui conflict. DNA a inceput o actiune care s-a marcat prin descinderi la MJ, audieri de la cel mai mic la cel mai mare in legatura cu felul in care s-a adoptat un act normativ. El se aproba in anumite conditii si este o putere delegata din partea autoritatii legislative (...) DNA s-a apucat sa vada in ce masura s-au indeplinit conditiile unei OUG, daca s-au primit toate avizele, lucruri care exced competentelor DNA”, a spus Dorneanu.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Iohannis, Grindeanu si Dragnea la bilantul MApN:
Iohannis, Grindeanu si Dragnea la bilantul MApN: "Un stat capata credibilitate internationala daca are o armata puternica"

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu si presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea au participat  la autoevaluarea activitatii Ministerului Apararii Nationale pe anul 2016.

DNA a descoperit documente distruse sau
DNA a descoperit documente distruse sau "plasmuite" in dosarul OUG 13. Procurorii au extins ancheta

Procurorii anticoruptie muta dosarul Ordonantei 13 la Parchetul General. Acestia anunta insa ca unul dintre avizele negative date controversatului document ar fi fost distrus in Ministerul Justitiei.

Europarlamentar PSD:
Europarlamentar PSD: "Liviu Dragnea este atat de convingator pentru ca argumentul lui este Sevil Shhaideh"

Europarlamentarul Catalin Ivan sustine ca Liviu Dragnea este atat de convingator in PSD, inclusiv atunci cand se dau sanctiuni, pentru ca argumentul sau este legat de fondurile ministrului Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh.

Inca un social-democrat nemultumit de conducerea lui Dragnea:
Inca un social-democrat nemultumit de conducerea lui Dragnea: "PSD se confrunta cu o criza majora in interiorul partidului"

Social-democratul Constantin Nita a scris joi, pe blogul personal, despre ceea ce se intampla in prezent in PSD, afirmand ca exista o singura „voce” raspunzatoare pentru toate deciziile majore, in timp ce restul „imita si aproba”.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic
Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic

236 de români blocați de aproape două zile pe Aerportul din Dubai lovit crunt de inundații au revenit joi dimineață în țară.