Monica Macovei: Astept pana pe 5 august sa fie luata in calcul cererea mea privind candidatura la alegerile prezidentiale

Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca pana pe 5 august are rabdare si asteapta sa-i fie luata in calcul cererea de a fi inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale.

"Cand vrei sa castigi alegerile trebuie sa te duci cu cel mai bun general", a sustinut Macovei. In opinia sa, candidatii la prezidentiale nu trebuie sa se decida "in biroul unor partide", ci intreband oamenii.

"Am cerut sa fiu inclusa in procesul de selectie a noii realitati politice, a noii constructii de dreapta, si am fost refuzata pana acum, pana in acest moment. (...) Eu sunt calma, eu am rabdare pana pe 5 august, cand se incheie procesul de sondare, de analiza sociologica, am inteles. Astept, poate ca vor face, cred ca e obligatoriu sa faca acest lucru, daca vor sa castige alegerile fortele de dreapta, cum si eu vreau", a precizat Monica Macovei, conform Mediafax, care citeaza B1TV.

Macovei spera ca "poate devine unul mai intelept peste noapte" si este acceptata solicitarea ei de a fi inclusa in procesul de selectie. In opinia sa, este normal sa fie supusi testului oamenilor cat mai multi candidati. Ea a sustinut ca "nu este vorba de orgoliu", dar "este normal sa fie mai multi candidati, patru, cinci, din care oamenii sa aleaga”.

"Nu e vorba de orgoliu, de nimic altceva. E normal sa fie mai multi, nu numai trei, si altii care au sanse si sa intrebam oamenii «Din astia patru, cinci, care va place?». Daca poti analiza doi oameni, nu poti patru sau trei?", a adaugat Monica Macovei.

Citește și
Ioan Ghise
Ioan Ghise demisioneaza din PNL si candideaza ca independent la prezidentiale. Iohannis: "Imi pare rau"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Pana pe 5 august ei analizeaza, eu in continuare astept sa fiu luata in calcul, sa fie cererea mea luata in calcul", a mai spus Monica Macovei, repetand faptul ca, dupa parerea sa, "candidatii nu se stabilesc in birourile de partid, ci trebuie sa intrebi oamenii pe cine vor". "Eu spun atat: ca in acest moment materialul de campanie pe care-l avem, fibra de campanie este moale, vorbesc de capacitatea candidatilor. Eu nu pronunt nume, eu nu am dispute personale cu niciunul dintre ei, e vorba de principii", a adaugat Monica Macovei.

Macovei a fost intrebata care este relatia sa cu presedintele PDL, Vasile Blaga, ea aratand ca in campania electorala pentru europarlamentare presedintele PDL a spus ca Macovei reprezinta un castig pentru partid. "Daca intreaga campanie am fost un castig pentru partid de ce nu pot intra in procesul de selectie acum?", a mai spus Macovei, aratand ca scopul sau este schimbarea Romaniei, "nu un post" si mentionand faptul ca ea nu poate fi acuzata de oportunism.

Intrebata daca dupa 6 august ar pleca din PDL in cazul in care nu va fi inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale, Macovei a evitat sa dea un raspuns, aratand doar ca in acest moment se concentreaza si are ca prioritate sa intre in procesul de selectie. Macovei a vorbit si despre reactiile colegilor sai din PDL dupa ce a anuntat ca vrea sa fie inclusa in procesul de selectie pentru desemnarea candidatului pentru prezidentiale. Ea a spus ca a avut cu Blaga o discutie inainte de a-si anunta public intentia si ca Vasile Blaga a avut "alta opinie decat a ei, adica a spus nu".

Monica Macovei a mai spus ca inca spera in inselepciunea liderilor PDL- PNL. "Inca sper in intelepciunea lor, pentru ca atunci cand vrei sa castigi alegerile trebuie sa te duci cu cel mai bun general. E alta lupta acum, e lupta intregii drepte, aproape a intregii drepte, e lupta dreptei cu stanga, trebuie sa alegi alt general si intreband electoratul, oamenii trebuie sa spuna ce candidat vor, nu partidele trebuie sa le spuna oamenilor, din birouri, pe ce candidat sa voteze", a incheiat Monica Macovei.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca partidul si-a desemnat deja candidatul pentru Presedintia Romaniei, adaugand ca aici nu e pe toane, ci pe regulamente”, raspunzand astfel solicitarii formulate de Monica Macovei de a fi inclusa in procesul de selectie a candidatului dreptei. Intrebat daca democrat-liberalii au discutat despre solicitarea Monicai Macovei de a fi inclusa in procesul de selectie a candidatului dreptei la prezidentiale, Vasile Blaga a spus ca ”PDL si-a desemnat in cel mai democratic mod cu putinta candidatul pentru Presedintia Romaniei”.

El adaugat ca Macovei trebuia sa se inscrie in cursa interna pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidentiale, la momentul in care a avut loc procedura respectiva, nu acum, cand deja a fost desemnat Catalin Predoiu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Alegeri prezidentiale 2014. Alianta formata de PDL si PNL pentru castigarea Cotroceniului se va numi Alianta Crestin Liberala
Alegeri prezidentiale 2014. Alianta formata de PDL si PNL pentru castigarea Cotroceniului se va numi Alianta Crestin Liberala

Alianta electorala formata de PDL si PNL pentru alegerile prezidentiale din toamna se va numi Alianta Crestin Liberala.

Ioan Ghise demisioneaza din PNL si candideaza ca independent la prezidentiale. Iohannis:
Ioan Ghise demisioneaza din PNL si candideaza ca independent la prezidentiale. Iohannis: "Imi pare rau"

Alegeri prezidentiale 2014. Senatorul PNL Ioan Ghise a anuntat ca va demisiona din partid, nemultumit de decizia fuziunii cu PDL si desemnarea lui Klaus Iohannis ca prezidentiabil.

Vasile Blaga, despre candidatura Monicai Macovei la Presedintie: ”Aici nu e pe toane”
Vasile Blaga, despre candidatura Monicai Macovei la Presedintie: ”Aici nu e pe toane”

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ca partidul si-a desemnat deja candidatul pentru Presedintia Romaniei, adaugand ca ”aici nu e pe toane, ci pe regulamente”. El a raspuns astfel solicitarii formulate de Monica Macovei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.