Explozii in Bruxelles. Raiduri pentru capturarea celui de-al 3-lea suspect. Legatura cu teroristul "MOST WANTED" al Europei

Bursa din Bruxelles - 5
Getty Images

Europa a fost zguduita marti dimineata de exploziile produse in capitala belgiana Bruxelles. Atentatele teroriste au luat cel putin 31 de vieti si au lasat peste 250 de raniti. Tara este in alerta terorista maxima.

Marti neagra in Bruxelles, unde zeci de oameni au fost ucisi sau raniti intr-o serie de explozii, la numai patru zile dupa capturarea teroristuluI Salah Abdeslam.

Au fost lovite aeroportul din Bruxelles si linia de metrou, chiar langa cele mai importante Institutii Europene. Marturiile video si ale martorilor atacurilor de dimineata suprind atmosfera de teama instalata instantaneu la locurile exploziilor.

Masuri de securitate fara precedent

Strazile din zonele unde au fost plasate bombele au fost inchise si izolate, iar nivelul de alerta terorista a fost ridicat la patru, cel mai grav din istoria acestei tari.

Citește și
colectiv, Belgia
Patru pacienti raniti in incendiul din Colectiv, externati pentru a le face loc victimelor atentatelor de la Bruxelles
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Palatul regal a fost evacuat, la fel si un campus studentesc din apropiere.

Angajatii din institutiile publice au fost blocati de fortele de ordine inauntru, iar la sediul NATO a fost sporita paza.
ni in care se afla soldati. Am vazut soldati inauntru, masinile au in fata antemergator."

In momentul in care autoritatile belgiene au luat aceste masuri, orasul era deja aruncat in haos.

Sumarul evenimentelor de marti, 22 martie

Prima deflagratie s-a produs cu putin inaintea orei locale 8, in sala aflata in zona publica a terminalului plecari a aeroportului Zaventem din Bruxelles. Innebuniti de spaima oamenii au inceput sa alerge haotic inspre iesiri, apoi si-au continuat goana prin parcari.

Pasagerii si-au abandonat bagajele si nu au stiut cum sa se indeparteze cat mai repede de aeroport, insa la ora respectiva aerogara era ticsita, asa ca evacuarea a fost anevoioasa.

Teroarea a fost sporita de o a doua bubuitura si mai puternica. De data aceasta, explozia ar fi avut loc chiar in centrul terminalului. Suflul a fost atat de puternic incat tavanul salii s-a prabusit peste cei prezenti. Posturile locale de televiziune au transmis imagini cu fuioare de fum ridicandu-se deasupra aeroportului.

Potrivit unor martori citati de presa belgiana, inaintea dublei explozii s-au auzit tipete in araba si focuri de arma. Agentii de securitate i-au evacuat treptat pe toti calatorii si, pana sa fie urcati in autobuze si dusi in oras, mii de oameni au asteptat direct pe piste, printre avioane.

O ora mai tarziu, haosul se extindea in Bruxelles, dupa ce o explozie puternica a avut loc la o garnitura de metrou, oprita in statia Maelbeek, in directia Art-Lois. La nici 300 de metri distanta se afla cartierul institutiilor europene.

Politisti, militari si numeroase ambulante si-au facut imediat aparitia. A fost trimisa si o echipa de genisti. Ranitii au primit asistenta medicala pe trotuar, in exteriorul statiei Maelbeek, in timp ce dinauntru iesea fum si, spun martorii, se simtea un miros puternic de ars. Unii aveau fetele acoperite de sange, altii plangeau, in stare de soc.

Imediat circulatia pe toate cele patru linii magistrale de metrou a fost oprita. Trenurile au incremenit unde se aflau in acel moment. Iar pasagerii au fost evacuati, de multe ori in tunele, in bezna.

Nu doar metroul - ci intreg transportul public din Bruxelles, a fost oprit. Marile gari ale capitalei belgiene, au fost inchise.

Cum politia a interzis accesul in preajma locului in care s-a produs atentatul, numeroase masini din trafic au ramas blocate la intrarea in tunelul care strabate Bruxellesul. Autoritatile le-au cerut locuitorilor capitalei sa raman unde se afla, acasa, la birouri sau in scoli. Acelasi consemn l-au primit si functionarii institutiilor europene

Potrivit politiei belgiene, incepand de luni, serviciile secrete nationale aveau informatii privind posibilitatea unui atac terorist iminent. NU dispuneau insa de detalii cu privire la locul, data sau modul de operare al teroristilor.

Autoritatile belgiene au dat publicitatii o imagine in care apar trei barbati banuiti ca au provocat atentatele de pe aeroportul din Bruxelles.

Au fost filmati de camerele de supraveghere din incinta, in timp ce imping niste carucioare pentru bagaje. Dupa cele doua explozii, fortele de securitate au gasit, pe aeroport, o centura cu explozibili, ramasa nedetonata, si o mitraliera Kalashnikov. Pe de alta parte, un martor al atacului din metrou i-a descris pe suspecti astfel: "Erau doi barbati. Unul se comporta ciudat si purta o sacosa pe care a dat-o in cele din urmă celui de-al doilea barbat. A fost o situatie foarte ciudata. De aceea am iesit afara din tren. La scurt timp am auzit o explozie." Autoritatile belgiene efectueaza mai multe raiduri la cateva locuinte din Bruxelles, unde spera sa gaseasca dovezi legate de atacatori.

Cele mai importante informatii:

-► Politico: Salah Abdeslam trebuia sa participe la atentate
-► Patru romani, raniti in atentate. Trei dintre ei sunt inca internati in spital
-► Primele imagini cu suspectii atentatului de pe aeroportul Zaventem
-► Statul Islamic revendica oficial atentatele din Belgia, relateaza Reuters
-► Numerele la care pot suna romanii aflati in Belgia si rudele lor

-► Doua explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles
-► Bilantul provizoriu al exploziilor de la aeroport si metrou: 31 de morti si 250 de raniti
-► Cel putin 3 explozii, in statiile de metrou din Bruxelles
-► Belgia a instituit nivelul maxim de alerta terorista
-► Posibila amenintare in campusul Universitatii Libere din Bruxelles
-► Masurile de siguranta luate dupa atentate
-► Imagini inedite suprinse la cateva minute dupa exploziile de pe aeroport

23:30 Patru romani au fost raniti in atentatele de marti, iar doi dintre acestia se afla internati in spital, pentru a primi ingrijiri medicale, informeaza Ministerul Afacerilor Externe. Unul dintre raniti este minor.

23:25 AFP publica o harta a nivelelor alertei teroriste in mai multe state din Europa. Romania a ridicat alerta terorista la nivelul 2 din 5, la fel ca Elvetia. Cel mai mic grad de amenintare terorista este in Polonia, in timp ce Belgia si Parisul se afla in stare de alerta maxima.

22:38 Migrantii din taberele pentru refugiati au transmis mesaje de condoleante pentru cele intamplate in Bruxelles. Imaginea de mai jos a fost surprinsa intr-o tabara din Idomeni, Grecia.

22:30 Scolile vor fi deschise miercuri, insa Belgia ramane la nivelul 4 de amenintare terorista, a anuntat Centrul Belgian de Criza.

22:16 Ministrul Sanatatii din Belgia anunta ca bilantul oficial al atentatelor de marti este de 31 de morti si 250 de raniti. 11 persoane au murit pe aeroportul din Bruxelles, iar alte 20 in explozia de la statia de metrou Maelbeek.

21:25 Sute de persoane s-au adunat in fata Bursei din Bruxelles, marti seara, intr-o miscare de solidaritate fata de victimele atentatelor de la aeroport si metrou.

Locuitorii au aprins lumanari si au lasat mesaje de condoleante pentru victime, sub atenta supraveghere a fortelor de ordine care impanzesc strazile din capitala belgiana.

Premierul Charles Michel s-a alaturat multimii stranse in Piata Bursei din Bruxelles, unde a aprins o lumanare si a pastrat un moment de tacere.

Citeste si: Trei romani au fost raniti in atentatele din Bruxelles, iar doi dintre ei au fost transportati la spital. In ce stare se afla

21:05 Salah Abdeslam, arestat vineri de politia belgiana, ar fi trebuit sa ia parte la atentatele de marti, a declarat un oficial belgian pentru Politico.eu.

Amprentele lui Abdeslam au fost gasite intr-un apartament perchezitionat de fortele speciale saptamana trecuta, in care anchetatorii au descoperit mai multe dispozitive de detonare care urmau sa fie folosite in atentatele de marti, a declarat acelasi inalt oficial, sub protectia anonimatului.

Informatiile sunt sustinute si de ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, care a avertizat dupa capturarea lui Abdeslam ca acesta pregatea noi atentate.

"Era gata sa puna in miscare un plan in Bruxelles. Am gasit multe arme, arme grele si am descoperit o retea formata in jurul lui", spunea acesta.

Asta ar lamuri intr-o oarecare masura rolul jucat de Abdeslam in organizarea atentatelor, dupa ce multi au speculat ca atacurile ar putea fi o replica la capturarea singurului terorist care a scapat cu viata din atentatele de la Paris, din noiembrie 2015.

20:38 In semn de solidaritate, Turnul Eiffel va fi luminat in aceasta seara in culorile drapelului belgian.

20:30 Regele Philippe al Belgiei a adresat natiunii un mesaj in care isi exprima regretul profund fata de incidentele de marti, soldate cu cel putin 31 de morti si 250 de raniti.

"Ne confruntam cu o amenintare, dar vom continua sa lucram impreuna, cu calm si demnitate. Trebuie sa avem incredere in noi. Asta este cea mai mare putere a noastra", a declarat acesta.

20:15 Politistii belgieni care efectueaza perchezitii la mai multe adrese au descoperit inca o bomba si un steag al Statului Islamic in cartierul Schaerbeek, informeaza agentia France Presse, care citeaza o declaratie a procurorului federal belgian.

20:05 Trei romani au fost raniti in atentatele de marti, iar doi dintre acestia se afla internati in spital, pentru a primi ingrijiri medicale.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite ca, potrivit informatiilor detinute la acest moment, exista confirmarea faptului ca trei cetateni romani au fost raniti in atentatele care au avut loc astazi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre acestia, doi cetateni romani se afla in spital, iar unul a fost deja externat”, transmite MAE intr-un comunicat.

19:47 Autoritatile belgiene au gasit mai multe dispozitive explozibile pe aeroportul Zavantem. O echipa de genisti s-a intors la fata locului pentru a le dezamorsa in siguranta, relateaza 7sur7.be.

Intre timp, a fost emis un mandat de arestare pentru al treilea suspect care se presupune ca a scapat cu viata, dupa ce bomba sa nu s-ar fi detonat.

19:45 Frédéric Van Leeuw, procurorul federal al Belgiei: "Este prea devreme pentru a face o legatura intre aceste atacuri si cele din Paris. Doi dintre barbati au comis probabil atentate sinucigase. In acest moment, au loc perchezitii la mai multe adrese. In interesul anchetei, nu putem face publice aceste informatii."

18:35 Polistii belgieni sunt pe urmele a doi suspecti care ar fi pus la cale atentatele de marti. Unul dintre ei este barbatul imbracat in bej care apare pe camerele de supraveghere de la aeroportul Zavantem, in timp ce al doilea este un barbat care a fost vazut fugind de la statia de metrou Maelbeek, imediat dupa explozie, scrie The Guardian.

18:15 A treia bomba descoperita de catre autoritati pe aeroportul Zavantem a fost detonata controlat de catre genisti, informeaza The Guardian.

Al treilea suspect, care se presupune ca ar fi scapat cu viata, este in continuare cautat de fortele speciale, care cred ca este posibil ca acesta sa nu-si fi detonat centura exploziva din cauza unei defectiuni.

18:13 Aeroportul Zavantem va ramane inchis si in cursul zilei de miercuri, a anuntat directorul companiei, Arnaud Feist.

17:45 Au aparut noi imagini surprinse chiar in momentele celor doua explozii de pe Zaventem. Filmarea surprinsa de camerele de supraveghere dintr-o farmacie din aeroport arata cum rafturile sunt puternic zguduite de suflul primei explozii. La cateva secunde are loc si a doua deflagratie, iar bucati din tavan se desprind si cad peste oamenii care fug inspre iesire.

17:28 Statul Islamic revendica oficial atentatele din Belgia, relateaza Reuters. "Statul Islamic a condus o serie de atentate cu centuri si dispozitive explozibile, tintind un aeroport si o statie centrala de metrou in Bruxelles, capitala Belgiei", a anuntat agentia afiliata Statului Islamic, AMAQ.

17:05 Un oficial american confirma informatiile vehiculate de cateva ore in presa: cel putin una dintre bombele detonate la Zavantem se afla intr-un geamantan, iar locul atentatului indica si ca este vorba despre un atentat sinucigas.

Acesta a mai adaugat ca bombele folosite in Bruxelles au fost unele elaborate, iar anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca acestea sunt asemanatoare cu cele folosite in atentatele din Paris, scrie The Guardian.

Citeste si: "Era sange peste tot, ca si cum ar fi venit Apocalipsa". Marturiile facute de supravietuitorii exploziilor din Bruxelles

16:50 Ministrul de Interne Jan Jambon belgian a decretat trei zile de doliu national. Acesta este asteptat sa soseasca pe aeroportul Zavantem, alaturi de premierul belgian Charles Michel.

Citeste si: Reactia liderilor europeni dupa explozii. Sefa diplomatiei europene a izbucnit in lacrimi: "E o zi trista"

16:40 Au aparut primele imagini cu suspectii atentatului de pe aeroportul Zaventem. Potrivit HLN.be, barbatul cu geaca bej a reusit sa scape si este cautat de fortele speciale.

16:20 Presedintele american Barack Obama a condamnat dur atentatele din Bruxelles si a reiterat sprijinul militar al americanilor impotriva terorismului.

"Gandurile noastre sunt alaturi de poporul belgian. Vom face tot ce este necesar pentru a-i trage la raspundere pe cei responsabili si suntem solidari cu Belgia, aliatul nostru. Lumea trebuie sa se uneasca, indiferent de nationalitate, etnie sau religie pentru a lupta impotriva terorismului", a declarat Barack Obama, aflat intr-o vizita istorica in Cuba, prima a unui presedinte american din 1928 si pana acum.

16:15 Cladirea Comisiei Europene va fi evacuata de catre politia belgiana in curand, in timp ce mai multi functionari raman in continuare blocati in cladirea Parlamentului European, potrivit VTM News.

Citeste si: Opinia analistilor dupa exploziile din Bruxelles: "Suntem in urma teroristilor". Ce poate face UE pentru a opri noi atentate

16:00 Doua gari vor fi redeschise la 16.00, ora Belgiei, a anuntat politia locala. Este vorba despre statiile Bruxelles Midi si Bruxelles Nord, in timp ce gara centrala ramane in continuare inchisa.

15:45 Gruparea jihadista Statul Islamic nu a revendicat inca oficial atentatele din Bruxelles, insa pe mai multe conturi ale sustinatorilor acestora au aparut mesaje de simpatie la adresa teroristilor-kamikaze. "Bruxelles: suntem acolo".

15:30 Bilantul provizoriu total al exploziilor de pe aeroport si de la metrou a urcat la 31 de morti si 187 de raniti. Cel putin 14 persoane au murit si alte 81 au fost ranite in exploziile de pe aeroportul Zavantem, in timp ce alte 20 de persoane au fost ucise si 55 ranite grav in explozia de la metrou.

15:15 O centura exploziva nedetonata a fost gasita pe aeroportul Zaventem, scrie VTM Nieuws. Se presupune ca aceasta a apartinut unui al treilea atacator.

Citeste si: TAROM si Blue Air anuleaza cursele catre Bruxelles. Ce pot face romanii care si-au cumparat bilete pe aceste zboruri

15:05 In una din pozele cu ranitii in atentatul de pe aeroport a fost recunsocut Sebastien Bellin, fost component al nationalei belgiene de baschet, de origine braziliana. Poza s-a viralizat dupa ce fostii colegi l-au recunoscut si au postat imaginea pe Twitter.

15:00 Televiziunea belgiana RTL a obtinut imagini surprinse la locul atentatului, la cateva minute dupa explozie. Acestea infatiseaza cadavre intinse pe jos, oameni strigand dupa ajutor si o femeie care isi strange copilul in brate.


Le CHAOS à l'intérieur du hall de l'aéroport de Zaventem

14:40 Politia belgiana desfasoara perchezitii la locuinte din regiunea Bruxellesului dupa atentatele de marti dimineata, a transmis radio-televiziunea belgiana RTBF, intr-o postare pe Twitter, citand surse judiciare. 'Persoane suspectate a avea legatura cu atentatele sunt cautat in mod activ, inclusiv cu patrule de politie pe strada', a transmis RTBF.

14:30 Universitatea Libera din Bruxelles a anuntat evacuarea campusului sau, "in lumina ultimelor informatii primite", dupa ce anterior se vorbea despre "o amenintare concreta". Evacuarea are loc in aceste momente, sub protectia militarilor.

 

 

14:25 Parchetul federal belgian a cerut presei "sa se abtina sa mai comunice informatii referitoare la ancheta judiciara in desfasurare". Cotidianul Le Soir a anuntat deja ca va da curs acestei solicitari.

14:20 Politia belgiana a anuntat ca gasit un Kalasnikov la aeroportul Zaventem, in zona plecari, unde au avut loc exploziile de marti dimineata

14:00 "O amenintare concreta" a fost anuntata in jurul campusului Etterbeek al Universitatii Libere din Bruxelles. Militarii le-au cerut studentilor sa nu iasa.

 

 

13:50 Site-ul flamand hln.be publica o imagine tulburatoare surprinsa in urma exploziilor din Bruxelles. In timp ce doua persoane se imbratiseaza bucuroase ca au scapat, un barbat ranit are nevoie de ajutor.

13:20 Cel putin 26 persoane au murit si 136 au fost ranite in atentatele teroriste de pe aeroportul Zaventem si din statia de metrou Maelbeek, din apropierea institutiilor europene, potrivit Ministerului Sanatatii belgian si operatorului de transport STIB, relateaza agentiile de presa.

La statia de metrou Maelbeek, din apropierea institutiilor UE, s-au produs doua explozii la putin timp dupa ora locala 09:00. Potrivit bilantului operatorului de transport STIB si al parchetului federal din Bruxelles, cele doua explozii s-ar fi soldat cu 15 morti, si 55 de raniti, dintre care zece grav. Numerosi raniti, care prezentau in mare parte arsuri, au fost transportati la centrul pentru arsi de la Neder-Over-Heembeek.
 

12:57 "Tara noastra si concetatenii nostri au fost loviti de atentate orbesti, violente si lase", a declarat premierul belgian Charles Michel, intr-o conferinta de presa. "Temerile noastre au devenit realitate. Sunt multi morti, multi raniti. Este un moment tragic, un moment negru pentru Belgia". El a precizat ca momentan niciun grup nu a revendicat atacurile.

12:40 O explozie controlata ar fi avut loc pe Rue de la Loi, in apropierea Parlamentului European, unde fortele de securitate ar fi detonat un pachet suspect.

12:33 Potrivit BBC, nicio organizatie jihadista nu a revendicat atentatul, insa mai multi sustinatori ai Statului Islamic au salutat atacurile, lasand sa se inteleaga ca ISIS ar fi in spatele acestora. In schimb, sustinatorii al-Qaeda nu au postat nimic specific despre atac, ceea ce sugereaza ca aceasta grupare nu are legatura cu atentatele din Bruxelles.

12:30 Premierul Ciolos a anuntat ca nu exista romani printre victime, din informatiile prezente.

12:02 MAE a comunicat numerele la care pot suna cetatenii romani:

Telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles: +32(0)2 344 0854.

De asemenea, romanii aflati in Belgia si rudele acestora pot suna la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658.

11:50 Aeroportul Zaventem va ramane inchis pana miercuri dimineata, la ora locala 6.

11:38 Procuratura belgiana a anuntat ca exploziile de la aeroport au fost un atentat sinucigas si a confirmat bilantul provizoriu de 13 morti si 35 de raniti.

11:30 Infografic Radio Europa Libera: unde au avut loc exploziile din aeroport:

 

;

 

11:28 Pe Twitter au aparut imagini din aeroport dupa evacuare acestuia

 

 

11:14 Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele si metroul nu mai circula marti in Bruxelles dupa seria de explozii de la aeroportul Zaventem si din cel putin o statie de metrou, informeaza AFP si Reuters, citand un oficial.

Totodata, Centrul belgian pentru situatii de criza a cerut populatiei sa ramana 'acolo unde se afla' dupa seria de explozii.

11:12 Postul de radio si televiziune belgian de limba flamanda VRT a anuntat ca este vorba despre un atac sinucigas. Potrivit Russia Today, pe aeroportul Zaventem s-ar fi gasit trei centuri cu bombe nefolosite.

11:00 Postul belgian VRT a anuntat ca bilantul exploziilor de la aeroport a crescut la 13 morti si 35 de raniti grav.

10:57 Presa belgiana afirma ca exploziile au avut loc in zona ghiseului de check-in al SN Brussels Airlines si a ghiseului American Airlines.

10:50 Surse medicale citate de Le Figaro afirma ca bilantul provizoriu al exploziilor este de 10 morti si 30 de raniti.

10:41 Premierul Belgiei, Charles Michel, a anuntat ca in acest moment se investigheaza ipoteza unui atentat terorist.

10:38 Autoritatile italiene au declarat nivel maxim de alerta pe aeroportul Fiumicino din Roma.

10:33 Belgia a instituit alerta terorista de nivel 4 (cel mai mare) pe tot teritoriul sau.

10:21 Metroul din Bruxelles a fost inchis si pasagerii sunt evacuati. Pe Internet au aparut zvonuri privind o bomba plasata la metrou

10:20 Numarul de urgenta pentru informatii legate de exploziile de pe Zaventem: 00322 506 47 11.

10:17 Jurnalistul belgian Rudi Vranckx, aflat pe aeroport, scrie ca s-ar fi descoperit si o a treia bomba.

 

 

 

Posted by Jef Versele on Tuesday, March 22, 2016

 

10:12 Agentia belgiana Belga citata de Reuters scrie ca inaintea exploziilor s-ar fi auzit focuri de arma si strigate in limba araba.

10:05 Ministerul Afacerilor Externe a facut precizari de presa referitoare la exploziile produse la aeroportul din Bruxelles 

Ca urmare a exploziilor inregistrate in cursul diminetii de astazi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale, inclusiv pe langa autoritatile aeroportuare si reprezentantii biroului TAROM de la Bruxelles, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia persoanelor afectate.

Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei mentine contactul cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate in limita competentelor legale.

10:03 TAROM a transmis o informare privind situatia zborului RO 371:

Tinand cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul plecari, Compania TAROM informeaza faptul ca aeronava B737 – 700 a companiei TAROM , cu numar de zbor RO 371 care a decolat de la Bucuresti la ora 07.20, cu destinatia Bruxelles, avand la bord un numar de 81 de pasageri se afla in zbor in acest moment si a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevazuta in 30 de minute.
 

10:02 Procuratura din Bruxelles a confirmat ca sunt mai multi morti, dar nu a putut preciza daca a fost sau nu un atac terorist.

09:51 Cursa Tarom spre Bruxelles care a decolat la 07.30 din Bucuresti a fost redirectionata catre Amsterdam. Aeroportul din Bruxelles a fost inchis.

 

 

09:50 Potrivit primului bilant oficial, anuntat de pompieri, sunt 11 morti si 25 de raniti. Trenurile spre aeroport au fost suspendate.

 

 

09:45 Jurnalista Anna Ahronheim sustine ca ar fi 11 morti si 20 de raniti. O parte din plafonul cladirii aeroportului s-a prabusit in urma exploziilor.

 

 

09:40 "Va fi activat planul de urgenta", a anuntat Rudi Vervoort, presedintele regiunii Bruxelles-Capitala.

09:35 Potrivit RussiaToday, una dintre explozii ar fi avut loc langa ghiseul de check-in al companiei American Airlines. Presa belgiana scrie ca exploziile au avut loc langa poarta A a aeroportului.

Cel putin doua explozii au zguduit in aceasta dimineata aeroportul Zaventem din Bruxelles. Se pare ca sunt mai multi raniti, potrivit Reuters. Ar fi vorba despre doua bombe care au explodat in interiorul cladirii, zona de Plecari a aeroportului. Aeroportul a fost evacuat si niciun avion nu mai poate ateriza pe Zaventem.

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"Era sange peste tot, ca si cum ar fi venit Apocalipsa". Marturiile facute de supravietuitorii exploziilor din Bruxelles

Bruxelles a devenit o capitala a terorii, dupa ce marti dimineata a fost lovita in plin de o serie de atacuri teroriste, ce au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles si statia de metrou Maelbeek, foarte aproape de insitutiile Uniunii Europene.

Patru pacienti raniti in incendiul din Colectiv, externati pentru a le face loc victimelor atentatelor de la Bruxelles
Patru pacienti raniti in incendiul din Colectiv, externati pentru a le face loc victimelor atentatelor de la Bruxelles

Patru pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv, internati la Spitalul Militar ''Reine Astrid'' din Bruxelles, au fost externati, anunta Ministerul Sanatatii.

Ciolos:
Ciolos: "S-au luat toate masurile pentru consolidarea securitatii interne". Mesajul lui Iohannis, dupa atentatul din Belgia

Presedintele Klaus Iohannis a transmis marti condoleante Belgiei, dupa atentale de marti dimineata. Premierul Dacian Ciolos a spus ca NU exista victime cetateni romani.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.