"Era sange peste tot, ca si cum ar fi venit Apocalipsa". Marturiile facute de supravietuitorii exploziilor din Bruxelles

raniti atentat Bruxelles

Bruxelles a devenit o capitala a terorii, dupa ce marti dimineata a fost lovita in plin de o serie de atacuri teroriste, ce au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles si statia de metrou Maelbeek, foarte aproape de insitutiile Uniunii Europene.

Martorii care au asistat sau au reusit sa scape din atentatele sangeroase de la aeroportul Zaventem au descris scene de groaza si au trait spaima vietii lor.

Astfel, cei care se aflau marti dimineata pe aeroportul Zaventem, au declarat ca in scurt timp, terminalul a fost transformat intr-un camp de lupta si "era sange peste tot".

Cei care au supravietuit au declarat ca au vazut fum, praf si au resimtit forta exploziei. "Am simtit cum se misca cladirea, apoi am vazut mult fum si praf. M-am indreptat catre locul exploziei, iar de acolo veneau oameni tipand, speriati si dezorientati. Mi-am dat seama ca este vorba de o explozie, am mai fost in jurul exploziilor pana acum" a spus Denise Brandt, o femeie de origine americanca, conform Sky News.

Citește și
bomba metrou Bruxelles
Filmul atentatelor de la metroul din Bruxelles, soldate cu 20 de morti. "S-au spart toate geamurile si s-au deschis usile"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

CITESTE SI: Explozii in Bruxelles: atacuri sinucigase pe aeroport si la metrou. Primele reactii ale jihadistilor

Aceasta a mai spus ca "am simtit explozie prin tot corpul, atunci cand s-a produs. M-am uitat la persoana de langa mine si i-am spus 'trebuie sa fugim de aici', asa ne-a zis instinctul. Apoi, am vazut oameni care alergau, tipau si plangeau, in timp ce veneau spre noi."

Un alt martor, un barbat care tocmai aterizaze de la Geneva de 10 minute pe aeroport atunci cand a avut loc atentatul sinucigas, a spus ca a doua deflagratie a fost puternica si acoperisul aeroportului s-a prabusit. "A fost o scena atroce, acoperisul s-a prabusit si era sange peste tot, bagaje imprastiate. Mergeam si calcam pe resturi, era ca o scena de razboi" a declarat Zach Mouzon.

Mar Noel, in varsta de 63 de ani, se pregatea sa cumpere un bilet spre Atlanta, cand s-a produs explozia."Oamenii plangeau, erau raniti, copiii urlau, a fost o experienta oribila".

CITESTE SI: Marturiile romanilor care au fost pe aeroportul din Bruxelles: "Scenele cu supravietuitori fara membre nu vor fi uitate usor"


Un angajat al companiei Swissport a spus ca de frica, s-a aruncat peste banda rulanta de bagaje, ca sa se apere de explozie. El a estimat ca deflagaratia a avut loc la 20 de metri distanta de el. Un jurnalist a declarat ca a vazut oameni cu rani faciale majore, dar si cateva persoane carate pe targa.

Un alt martor a facut marturii cutremuratoare, dupa ce a spus ca a vazut "trupurile oamenilor ridicate in aer de explozie, apoi trantite la pamant", apoi a auzit un barbat care vorbea cuvinte in araba,conform Daily Mail.

Samir Derrouich, un angajat la unul dintre restaurantele aeroportului, spune ca a vazut scene desprinse parca din Apocalipsa. "Cele doua explozii au avut loc la cateva secunde distanta. Amandoua au fost in zonele de check-in. Una dintre ele a fost foarte aproape de o cafenea Starbucks, a fost groaznic. Era sange peste tot, ca si acum ar fi venit Apocalipsa".

Martorii sustin posibilitatea ca bombele sa fi fost ascunse in bagaje

Declaratiile martorilor aflati marti pe aeroportul international din Bruxelles indica posibilitatea ca una dintre explozii sa fi fost produsa de o bomba ascunsa intr-un bagaj, deoarece unele dintre victime au avut picioarele practic spulberate de deflagratie, transmite Reuters.

Si Dries Valavert, in varsta de 30 de ani, a fost acolo si a reusit sa se salveze: "A fost o explozie, apoi in cateva secunde, s-a produs a doua, mult mai puternica, care a dus imediat la prabusirea acoperisului. Eram la 30 de metri distanta, am luat-o la fuga si am sarit peste gardurile de siguranta, spre portile de iesire, in mintea mea ma pregateam sa ies daca vor exista schimburi de foc. Am vazut o femeie de 18 ani care alerga disperata si avea o gaura in mana, ii curgea mult sange. Un alt barbat era ranit la picior si am vazut inca alte doua persoane intinse pe jos". Acesta crede ca bombele au fost ascunse in valize, lasata in zona de imbarcare. "Dupa cum am vazut eu explozia, bombele cred ca au fost plasate in bagaje, nu este vorba de o vesta sau alt mecanism, este cea mai realista posibilitate" a mai spus acesta.

“Pe urma plafonul casetat al aeroportului s-a prabusit. Am ajutat sa fie transportati cinci morti, cu picioarele distruse, ca si cand bomba ar fi venit de la un bagaj', le-a declarat el reporterilor, cu mainile pline de sange. 'E de la oamenii pe care i-am carat”, a explicat martorul.

Radio-televiziunea VRT a relatat ca 81 de persoane au fost ranite pe aeroport, multe dintre ele la picioare, ceea ce sugereaza ca a fost vorba despre o bomba ascunsa intr-un bagaj aflat pe podea

Cel putin doua explozii au zguduit marti dimineata aeroportul Zaventem din Bruxelles. Se pare ca sunt mai multi raniti, potrivit Reuters. Ar fi vorba despre doua bombe care au explodat in interiorul cladirii, zona de Plecari a aeroportului. Aeroportul a fost evacuat si niciun avion nu mai poate ateriza pe Zaventem.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Explozii in Bruxelles. Raiduri pentru capturarea celui de-al 3-lea suspect. Legatura cu teroristul
Explozii in Bruxelles. Raiduri pentru capturarea celui de-al 3-lea suspect. Legatura cu teroristul "MOST WANTED" al Europei

Europa a fost zguduita marti dimineata de exploziile produse in capitala belgiana Bruxelles. Atentatele teroriste au luat cel putin 31 de vieti si au lasat peste 250 de raniti. Tara este in alerta terorista maxima.

Filmul atentatelor de la metroul din Bruxelles, soldate cu 20 de morti.
Filmul atentatelor de la metroul din Bruxelles, soldate cu 20 de morti. "S-au spart toate geamurile si s-au deschis usile"

Teroristii au lovit nu doar principalul aeroport al capitalei belgiene, ci si metroul din Bruxelles. O explozie a avut loc intr-o garnitura de metrou oprita in statia Maelbeek, aproape de cartierul institutiilor europene.

Marturiile romanilor care se aflau pe aeroportul din Bruxelles.
Marturiile romanilor care se aflau pe aeroportul din Bruxelles. "Ne-am inchis in birou si ne-am bagat sub masa"

Mai multi romani au fost surprinsi de explozia teribila de marti de pe aeroportul din Bruxelles. Ei au apelat la Facebook pentru a-si linisti prietenii.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.