Barbatul care a dat anuntul fals cu bomba sufera de schizofrenie!

viorel anghelescu

UPDATE:  El a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida si va fi internat sub paza intr-un spital psihiatric din capitala.


Procurorii DIICOT au ajuns la aceasta concluzie dupa ce l-au audiat si au analizat mai multe acte medicale ale acestuia.

Pe de alta parte, pasagerul al carui nume a fost mentionat in alarma cu bomba habar nu are cine este cel care l-a "denuntat".

"Barbatul care a fost chestionat in aceasta dimineata (miercuri dimineata - n.r.) a fost surprins de faptul ca numele sau a fost implicat intr-o alarma cu bomba. Barbatul venea de la Bucuresti la Timisoara, iar pe aeroport a fost retinut, verificat si chestionat. El a spus ca nu il cunoaste pe barbatul din Constanta, Viorel Anghelescu, de 49 de ani. Din raspunsurile barbatului ne-am dat seama ca nu este implicat in niciun fel, iar din datele colegilor de la Bucuresti cel care a facut amenintarea cu bomba sufera de schizofrenie paranoida cronica", a spus procurorul DIICOT Mircea Andres.

Citește și
Cazinoul din Constanta
Amenintare cu bomba la Cazinoul din Constanta
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Potrivit sursei citate, acel barbat a fost internat in spital si se pare ca are si halucinatii.

"Acela a pomenit un nume in apelul sau, iar coincidenta a facut ca acel nume sa corespunda cu al pasagerului chestionat de noi. A fost o amenintare falsa, iar acum barbatul cu care am stat de vorba a plecat", a mai spus Andres.

Serviciul Roman de Informatii, DIICOT si Politia Romana au reusit intr-o ora si jumatate de la efectuarea anuntului... capturarea lui Viorel Anghelescu, cel care a spus ca exista o bomba la bordul aeronavei de la Timisoara. El risca inchisoare de la unu la trei ani.

"Procurorii DIICOT, cu sprijinul ofiterilor SRI si Politiei Romane, au identificat persoana care a alarmat autoritatile cu privire la amplasarea unei bombe la bordul unei aeronave, ca fiind Anghelescu Viorel, in varsta de 49 de ani, din Constanta" precizeaza Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organzata si Terorism.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Angelescu a sunat la centrul Infotrafic al aeroportului, anuntand intai ca la bordul unei aeronave Wizz Air se afla o anumita persoana, care are in bagaj o bomba. Ulterior, barbatul a anuntat ca bomba se afla intr-o cursa Bucuresti-Timisoara.

Numele persoanei indicata de Anghelescu figura pe lista de pasageri. In astfel de situatii, sunt demarate proceduri specifice pentru siguranta persoanelor aflate intr-o eventuala stare de pericol, precum si pentru identificarea celui/celor care genereaza teroare.

La bordul oricarei aeronave se afla un ofiter de securitate.

Astfel, din momentul in care Viorel Anghelescu a anuntat existenta unei bombe, respectiv in jurul orei 7.20, la bordul aeronovei, anchetatorii au inceput investigatiile, prima persoana audiata fiind cea pe care a indicat-o in apelul telefonic Anghelescu. Anchetatorii au stabilit insa ca pasagerul nu poate fi suspect.

Aproximativ o ora si jumatate a durat din momentul in care teroristul a sunat pana la identificarea lui. In jurul orei 10.00, Viorel Anghelescu era deja ridicat de politisti.

Potrivit articolului 38 din 535/2004 privind privind prevenirea si combaterea terorismului, "alarmarea, fara un motiv intemeiat, a unei persoane sau a publicului, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice, prin corespondenta, telefon sau orice alte mijloace de transmitere la distanta, cu privire la raspandirea sau folosirea de produse, substante, materiale, microorganisme ori toxine de natura sa puna in pericol sanatatea oamenilor sau a animalelor ori mediul inconjurator se pedepseste cu inchisoare de la unu an la trei ani".

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Uite bomba, nu e bomba! HAOS pe aeroportul din Timisoara!
Uite bomba, nu e bomba! HAOS pe aeroportul din Timisoara!

UPDATE: "Un pasager cu numele Cordos este intr-o aeronava cu o bomba asupra lui" - asa a sunat apelul facut de un individ din Constanta la biroul de informatii al aeroportului din Timisoara, miercuri dimineata.

Amenintare cu bomba la Cazinoul din Constanta
Amenintare cu bomba la Cazinoul din Constanta

Echipele de interventie au impanzit aseara zona din cauza unei amenintari cu bomba, printr-un apel anonim, la 112.

Amenintare cu BOMBA la Spitalul Universitar!
Amenintare cu BOMBA la Spitalul Universitar!

UPDATE: Un barbat a anuntat, vineri, prin apel la 112, ca la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti ar exista un colet suspect ce ar putea contine o bomba, un echipaj de specialisti pirotehnicieni facand verificari la unitatea sanitara.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.